Studiu: Imunitatea la COVID-19 scade rapid la cei cu simptome ușoare

De Unica.ro, pe

Conform unui studiu recent, anticorpii anti-coronavirus ai persoanelor cu simptome uşoare de COVID-19 scad considerabil în primele trei luni după infectare.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea California din Los Angeles, Statele Unite, a efectuat un studiu aprofundat pe un număr de 34 de persoane cu simptome ușoare ale bolii COVID-19, după ce s-au recuperat. Cercetătorii au testat sângele subiecţilor de două sau trei ori pe o perioadă de trei luni și au descoperit o scădere considerabilă a nivelului de anticorpi. În medie, nivelurile anticorpilor au scăzut la jumătate la fiecare 73 de zile,  se arată în studiul publicat în The New England Journal of Medicine, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Avertismentul unui epidemiolog român: „La 14 septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi”

Temerile că imunitatea umorală împotriva SARS-CoV-2 ar putea să nu fie de durată la indivizii care au prezentat simptome uşoare sunt prin acest studiu accentuate.

Pentru a stabili un prag cantitativ de protecţie şi rata de declin a anticorpilor antivirali pe o perioadă mai mare de 90 de zile vor mai fi nevoie de studii suplimentare.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!