Specialiști: Coronavirusul nu se transmite prin apă. Scăldatul e sigur, dar statul la plajă nu

De Unica.ro, pe

Specialiștii în sănătate publică din cadrul Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor, din SUA, susțin că nu există dovezi că noul coronavirus se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor

„Cantitatea medie de clor dintr-o piscină are capacitatea de a ucide virusul”, a spus Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee’s College of Nursing.

Citește ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

În plus, este puţin probabil ca virusul să se dezvolte în apa sărată a oceanelor şi mărilor. Lacurile sunt, de asemenea, considerate o zonă sigură pentru scăldat deoarece, chiar dacă apa dulce nu are proprietatea de a ucide virusul, este puţin probabil ca acesta să fie asimilat în organism dată fiind cantitatea mare de apă.

„Ar trebui ca o persoană să bea toată apa dintr-un lac pentru a lua virusul. Efectul de diluare este atât de puternic”, a spus Paula Cannon, profesoară de microbiologie moleculară şi imunologie la Keck School of Medicine, potrivit Mediafax.

Citeşte și: Primele focare de infecție cu noul coronavirus după măsurile de relaxare

Cu toate că scăldatul este sigur, statul la plajă nu e la fel, avertizează specialiştii. Virusul poate supravieţui pe suprafeţele uscate. Din acest motiv, este important ca persoanele care aleg să facă plajă în această perioadă în zone publice, să se asigure că au dezinfectat bine suprafaţa şezlongurilor, a balustradelor, a tuturor zonelor cu care intră în contact și să respecte regulile de igienă personală si de distațare.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro