Controlorii STB nu vor mai purta vestele albastre cu textul „CONTROL”. Cum se vor legitima

De Unica.ro, pe

Societatea de Transport București STB S.A. a anunțat că echipele de controlori repartizate pe traseu nu vor mai purta veste albastre cu textul „CONTROL – STB S.A.”.

Controlorii STB nu vor mai purta vestele albastre cu textul „CONTROL”. Cum se vor legitima

„Scopul acestei acțiuni este de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control”, se arată în comunicatul STB, citat de Adevărul.

Pentru a putea fi identificați, controlorii STB vor prezenta obligatoriu următoarele documente:

  • Legitimația de control, ce conține poza și datele de identificare ale angajatului STB S.A. (nume, prenume și numărul de serviciu);
  • Card de identitate (card de operator cu aplicație de control activă), ce conține, de asemenea, poza și datele de identificare ale angajatului STB S.A. (nume, prenume și numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii se autentifică și trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat și se află în posesia angajaților doar în timpul programului de lucru;
  • Echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie.

De asemenea, pentru a evita posibilitatea ca alte persoane să poată efectua controlul, Societatea de Transport București a anunțat că „fără cardul de identitate, controlorii de legitimații de călătorie NU pot efectua controlul. Fără echipament de control și fără card de identitate, NU se pot emite carduri de suprataxă. Mecanismele de verificare și autentificare a angajaților în procesul de verificare a titularilor de călătorie sunt corelate”.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: O femeie a aflat că avea cancer ovarian în stagiul 3, după ce medicul i-a ignorat simptomele

Citește și: Cristian Tudor Popescu, după victoria lui David Popovici: „Nu mă simt mândru pentru rezultatele lui. Nici România nu ar trebui s-o facă”

Citește și: Ce ritual bizar are o influenceriță din UK când pleacă de acasă. „Și voi faceți acest lucru sau sunteți normali?”

„Prin urmare, nu vesta albastră definește un controlor de legitimații de călătorie, ci documentele și echipamentele mai sus menționate. Echipele de controlori de legitimații de călătorie sunt instruite ca la momentul controlului să prezinte legitimația de serviciu (cardul de operator) și delegația de control”, se mai arată în comunicatul STB.

Foto: Captură YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!