Cristian Tudor Popescu, după victoria lui David Popovici: „Nu mă simt mândru pentru rezultatele lui. Nici România nu ar trebui s-o facă”

De Unica.ro, pe

Cristian Tudor Popescu a avut o reacție publică după victoria istorică a lui David Popovici. Tânărul sportiv, în vârstă de 17 ani, a reușit să câștige două medalii de aur la probele de 200 și 100 de metri liber, la Campionatul Național de Natație care a avut loc la Budapesta, pe 22 și 23 iunie. Popovici a devenit astfel primul înotător din istoria României cu o asemenea performanță.

Cristian Tudor Popescu spune că nu se simte mândru de Victoria lui Popovici pentru că el, personal, nu a avut nicio contribuție la succesul tânărului. Nefăcând nimic pentru el, nu se poate declara mândru, însă îl consider “un miracol”. Popescu a făcut cu această declarație o referire la întreaga Românie care face prea puțin pentru a-i ajuta și susține pe tinerii sportivi în drumul spre succes.

Citeşte şi: Dani Oțil, mesaj pentru David Popovici, dublu campion mondial la înot

Nu, eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți? Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicienii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici. Domnii Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: «Ne-a făcut să fim mândri David Popovici»

”Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făcut acest băiat. Dacă aș fi fost unul dintre părinți, care au avut o contribuție esențială din ce am văzut și citit, părinți care îl ajută enorm și acum, da, aș fi mândru. Dacă aș fi antrenorul lui, aș mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru.

Citeşte şi: David Popovici, premiat de Guvernul României. Ce sumă va primi campionul mondial la înot

Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-am făcut nimic pentru el? De ce să fim mândri toți ceilalți? Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în «escu»? Nu am de ce să fiu!

Citeşte şi: Povestea lui David Popovici, primul dublu campion mondial al natației românești

Nici România nu are de ce să fie mândră, Popovici nu e rezultatul unei acțiuni conștiente, coordonate, întinse în timp a acestui stat de a produce campioni de natație. E un miracol. Eu dacă aș fi credincios, dacă aș crede în Dumnezeu, aș spune că David Popovici e opera lui Dumnezeu. În niciun caz nu e opera României”, a spus Cristian Tudor Popescu într-o intervenție televizată, notează wowbiz.ro.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!