Dani Oțil, mesaj pentru David Popovici, dublu campion mondial la înot

De Unica.ro, pe

Dani Oțil (41 de ani) i-a transmis un mesaj public lui David Popovici (17 ani), tânărul care a reușit o performanță istorică la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Adolescentul a câștigat două medalii de aur la probele de 200 și 100 de metri liber, devenind cel mai tânăr înotător din istoria României care face acest lucru.

Dani Oțil, mesaj pentru David Popovici, dublu campion mondial la înot

„Scuze, David Popovici. În numele meu, al colegilor de media care și-au adus aminte abia acum că avem și sportul intitulat înot în România. Te vor peria două săptămâni. Apoi, dacă ratezi o finală sau te accidentezi, te vor tăvăli. Dar tu ești băiat deștept. Te-am auzit la primul live de la «Neatza» acum un an. Ne-ai dat pe spate la doar 16 ani. Nu semeni cu fotbaliștii majori cu care umplem grupajele de știri”, a scris Dani Oțil pe Instagram.

„Ne cerem scuze pentru felul în care arată bazinele din România. Tu să nu ne bagi în seamă. Semnează cu sponsori, câștigă bani, apari în reclame. Nu ne datorezi nimic. Ne poți ajuta într-un singur fel. Între copiii noștri mai sunt câțiva ca tine, dar pe care îi vom îneca de mici. Tu ești superman. Nu pentru că ai bătut recorduri. Pentru că ai bătut sistemul. Noi suntem 20 de milioane. Lucrăm de 30 de ani la un sistem care să te încurce. Să te bată. Ne-ai bătut. Scuze, David Popovici”, a încheiat prezentatorul TV.

David a devenit campion mondial la juniori, cu un timp de 1:43.21 de minute la proba de 200 de metri și 47:58.00 de secunde la proba de 100 m.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Povestea lui David Popovici, primul dublu campion mondial al natației românești

Citește și: Laurențiu Reghecampf a semnat cu o altă echipă după rezilierea contractului cu Universitatea Craiova. Ce salariu va avea

David Popovici practică înotul de la 4 ani, la recomandarea medicilor, după ce a fost diagnosticat cu scolioză. Astfel și-a descoperit pasiunea pentru acest sport, cei care l-au îndrumat observându-i potențialul. A fost inițial înscris la clubul CS Steaua, iar apoi a ajuns la Clubul Sportiv Dinamo, sub îndrumarea antrenorului Adrian Rădulescu.

Dani Oțil, mesaj pentru David Popovici, dublu campion mondial la înot

David a avut o copilărie frumoasă, preferând activitățile în aer liber în locul jocurilor video sau a jucăriilor clasice. Mama sportivului lucrează în domeniul asistenței sociale și a urmat cursuri de ofițer antidoping, iar tatăl său activează în vânzări.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!