Povestea lui David Popovici, primul dublu campion mondial al natației românești

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 22 iunie 2022, 19:40

David Popovici (17 ani) a reușit o performanță istorică la Campionatul Mondial de Natație, de la Budapesta.

Tânărul a câștigat două medalii de aur la proba de 200 de metri liber și la proba de 100 de metri liber, devenind cel mai tânăr înotător din istoria României care face acest lucru.

David a devenit campion mondial la juniori, cu un timp de 1:43.21 de minute la proba de 200 de metri și 47:58.00 de secunde la proba de 100 m. Prin prisma performanței sale incredibile, numele lui David Popovici este acum pe buzele tuturor, iar oamenii sunt curioși să îi afle povestea.

Povestea lui David Popovici, primul dublu campion mondial al natației românești

David Popovici a ajuns prima oară la bazinul de înot pe când avea patru ani, din cauza unei probleme de sănătate, la recomandarea medicilor care l-au diagnosticat cu scolioză. Părinții lui David l-au dus la bazinul de la “Lia Manoliu”, din București, iar acolo David și-a descoperit pasiunea pentru înot, iar cei care l-au avut sub supraveghere i-au văzut potențialul de atlet desăvârșit în natație. David Popovici a fost mai întâi înscris la clubul CS Steaua, iar apoi a ajuns la Clubul Sportiv Dinamo, sub îndrumarea antrenorului Adrian Rădulescu.

Era modelul potrivit pentru sport, înalt la vârsta lui, membre lungi, energie multă și un pic de burtică. Asta a dispărut însă repede. Îi plăceau de la început provocările, competiția. Antrenamente, întreceri, ștafete, la toate se cupla total – a dezvăluit pentru gsp.ro Adrian Rădulescu, despre debutul lui David ca înotător.

Foștii mari sportivi ai României spun despre David că este “doctor în sport”.

Este un băiat fantastic, foarte muncitor, un talent uriaș. A fost mult susținut de părinți, a dat peste un antrenor care a crescut cu el, îl antrenează de nouă ani, Adrian Rădulescu, care acum are 32 de ani. Acum nouă ani abia ieșise de pe băncile facultății.

Este doctor în sport și au o chimie foarte bună, se înțeleg foarte bine, se stimulează reciproc. Maturitatea lui David ne-a uimit. Nu-mi vine să cred cât de matur și înțelept este. Când apare la bazin (n.r. David Popovici) este mereu înconjurat de copii, care-și doresc și ei să ajungă la fel ca el. Le va fi foarte greu, pentru că un asemenea talent nu știu când se va mai naște – a declarant fosta înotătoare de performanță Carmen Bunaciu, pentru sport.ro.

David a terminat clasa a XI-a a liceului bilingv “George Coșbuc” și este pasionat de istorie și geografie. Înainte de probele sportive dificile, David se încarcă pozitiv ascultând muzică. Printre formațiile sale preferate se numără trupa Subcarpați.

Ascult muzică, fie înainte, după sau uneori și în timpul antrenamentului, îmi iau boxa și o pun pe culoar. Ascult Subcarpați foarte des, au melodii care îmi plac, melodii care îmi dau starea potrivită și melodii pe care le mai și fredonez în anumite probe lungi – a dezvăluit marele campion, potrivit click.ro.

Citeşte şi: Fiica transgender a lui Elon Musk vrea să-și schimbe numele pentru a nu mai avea nicio legătură cu miliardarul

Citeşte şi: Lili Sandu, despre cum s-a schimbat relația dintre ea și Silviu Țolu după ce au devenit părinți: „Nu mai eram noi”

Citeşte şi: Mașina Mirelei Vaida, spartă de atacatoarea ei. „Dacă mor, o să faceți ceva?”

Citeşte şi: Cum arată cel mai sexy date pentru Gina Chirilă și Bogdan Vlădău? „Pe un vas pe Sena, undeva în Paris”

David Popovici a renunțat o vreme la telefonul mobil pentru a se “detoxifia” înainte de competițiile la care are nevoie de foarte multă concentrare:  

Dacă voia cineva să dea de mine, mai repede dădea prin ai mei. A fost o detoxifiere foarte bună! Și vara asta voi face la fel pentru că urmează foarte multe competiții și cred că mediul online nu mă ajută.

David a mai mărturisit că printre felurile sale preferate de mâncare lasagna și sushi sunt pe primul loc, iar cartea sa preferată este “Singur pe lume”, de Hector Malot.

Tânărul sportiv a avut o copilărie frumoasă, el preferând activitățile în aer liber în locul jocurior video sau a jucăriilor clasice.

Nu mi-am dorit niciodată jucării, mașini sau jocuri video: a fost suficient să mă lași să mă joc cu pietre, bețe și orice am găsit în parcuri și grădini pentru a mă face fericit. De exemplu, mi-a plăcut să mă joc cu gândaci. Mama mai râde și acum cu prietenii mei că mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă, răsturnam gunoiul și mâncam din el, mă cățăram toată ziua prin copaci, mă jucam cu bețe și pietre. A fost interesant – a povestit campionul mondial, pentru playsport.ro.

Mama lui David lucrează în domeniul asistenței sociale și a urmat cursuri de ofițer antidoping, iar tatăl său activează în vânzări.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!