Avertizare meteo ANM. Cod galben de vreme rea până în data de 15 iunie

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 12 iunie 2020, 12:44
ANM a prelungit avertizarea meteo de cod galben până la începutul săptămânii viitoare. Potrivit buletinului meteo, instabilitatea atmosferică se va menține ridicată în majoritatea regiunilor din România. 

Prognoza meteo în România nu vine deloc cu vești bune pentru acest weekend. ANM a prelungit avertizarea meteorologică de cod galben până în data de 15 iunie, ora 10, dar nici de săptămâna viitoare nu vom scăpa de ploi, temporar cu caracter torențial, vijelii și grindină. Cu toate acestea, temperaturile se vor menține ridicate în majoritatea regiunilor. Maximele pot ajunge chiar și la valori de 30 de grade Celsius. Regimul termic nocturn se va încadra între 13 și 19 grade.

Meteo România. ANM a emis cod galben de instabilitate atmosferică

În intervalul 12 iunie, ora 10.00 și 15 iunie, ora 10.00, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, se arată în informarea meteorologică emisă de ANM

Pe parcursul acestei perioade, mai ales „în regiunile estice, nordice și centrale, precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp”, anunță Agenția Națională de Meteorologie. 

Totodată, ANM menționează că „în cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.”

Citește online gratuit numărul de iunie al revistei Unica

Vremea în București

Pentru același interval de timp, specialiștii au emis avertizări meteo ce vizează Capitala. Potrivit buletinului meteo, până luni dimineața, în București „vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.”

Meteorologii estimează că se vor acumula cantități semnificative de apă în intervale scurte de timp, ce vor depăși 15 – 20 l/mp și posibil 25 l/mp. Maximele pentru această zonă vor fi cuprinse între 27 și 29 degrade, iar valorile minime între 15 și 19 grade.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!