Avertisment ANM! Cod galben de caniculă

De Unica.ro, pe
ANM a emis o atenționare de tip cod galben pentru următoarele zile când vremea va fi caniculară. În ce zone temperaturile vor depăși 38 de grade. 

Vremea iulie 2020 se încheie cu o atenționare de disconfort termic emisă de meteorologii ANM. Valorile termice vor începe să crească, astfel că se va ajunge la temperaturi caniculare până în data de 31 iulie, când se va răci brusc.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

ANM. Cod galben de caniculă

Miercuri, 29 iulie și joi, 30 iulie, se va instala canicula, iar disconfort termic va fi accentuat. „În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor situa peste 37 – 38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).”

Pentru intervalul 28 iulie, ora 12 – 30 iulie, ora 20.00, ANM a emis și o informare meteorologică ce vizează întreaga țară.

Citește și: Vremea august 2020. Anunț ANM

Valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice.
Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33 – 35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest” – se arată pe site-ul ANM

După aceste zile caniculare, vremea august 2020 va debuta cu o scădere de temperaturi, dar din 2 august valorile termice vor începe din nou să crească.

Sursă foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!