ANM anunță răcire accentuată a vremii. Cât va dura

De Unica.ro, pe
Fenomenele meteo extreme continuă să ne surprindă cu o răcire bruscă a vremii, după câteva zile de caniculă. ANM a emis un cod galben de vânt puternic pentru mai multe regiuni. Cât va dura până când temperaturile vor crește din nou. 

Prognoza meteo emisă de ANM arată că toată săptămâna vremea va fi mai rece decât este normal în această perioadă a lunii iulie și se vor semnala manifestări ale instabilității atmosferice.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

„Ne așteaptă încă două zile de fenomene extreme. Luni și marți, în aproape toată țara, temperaturile nu vor mai depăși 24-25 de grade, ceea ce înseamnă o diferență semnificativă față de ceea ce am înregistrat duminică, 33 de grade care au fost resimțite chiar de 37-38 de grade. Întreaga săptămână 13-20 iulie va fi caracterizată la nivelul întregii țări de temperaturi la nivelul sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar și cele mai mari abateri negative sunt de așteptat în jumătatea nordică a țării”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Digi24.

Citește și: Vara lui 2020, o perioadă a fenomenelor meteo extreme

Vremea iulie 2020 este una extrem de schimbătoare. De la începutul anului, ANM a emis 120 de avertizări de cod roșu, dar și multe coduri galbene și portocalii. De la începutul lunii iunie (9 iunie) și până în prezent, au fost emise 115 coduri roșii de tip nowcasting, în timp ce în vara anului 2019 aceste coduri roșii au fost aproape la jumătate: numai 64. În continuare vara lui 2020 va fi, după cum spun experții, una a fenomenelor meteo extreme.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!