Alertă în Ucraina! Număr record de pacienți cu COVID-19

De Unica.ro, pe
Numărul cazurilor de COVID-19 au ajuns la un nou record în Ucraina, iar autoritățile vor fi nevoite să deschidă mai multe spitale pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

Ucraina, țara vecină cu România, a înregistrat în ultima perioadă un număr record de cazuri zilnice de infectări cu noul #coronavirus. Astăzi, bilanțul arăta 940 în ultimele 24 de ore. Numărul total de contaminări a ajuns la 39.014, dintre care 1.051 decese. Situația cea mai gravă este în vestul Ucrainei şi în capitala Kiev.

Autoritățile au anunțat că în spitalele alese la începutul pandemiei să primească bolnavii de COVID-19 nu mai sunt suficiente paturi pentru toate cazurile de contaminare. Numărul persoanelor infectate a crescut atât de mult în ultimul timp, încât ministrul sănătăţii al Ucrainei, Maksym Stepanov, a anunțat că vor folosi unitățile medicale din linia a doua pentru internări ale bolnavilor de COVID-19.

Citește și: COVID-19: 4 caracteristici care duc la complicații grave

Oficialii ucrainieni sunt de părere că vina pentru această situație este a oamenilor, care nu au respectat recomandările privind măsurile de siguranță menite să prevină răspândirea virusului SARS-CoV-2.

“Cu o astfel de atitudine a cetăţenilor, în unele regiuni s-a înregistrat o creştere accentuată a numărului de persoane spitalizate. În aceste condiţii, trebuie să deschidem spitalele din a doua linie”, a spus ministrul sănătăţii al Ucrainei, Maksym Stepanov, într-o conferinţă televizată, potrivit știrileprotv.ro.

Citește și: Țara cu peste 69.000 de cazuri de coronavirus în 48 de ore – cum gestionează autoritățile criza

Ucraina a impus măsuri de izolare în luna martie, iar prima etapă de relaxare a început în luna mai, pentru a susține economia, așa cum s-a întâmplat și în România.

Din cauza creşteri substanţiale de persoane contaminate, unele regiuni ale Ucrainei ar putea reveni la izolare.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!