OMS: Bolnavii de COVID-19 sunt cel mai contagioși când au primele simptome

De Unica.ro, pe

În urma celor mai recente cercetări ale specialiştilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a reieșit că persoanele infectate cu coronavirus sunt cel mai contagioase chiar în momentul în care încep să aibă primele simptome ale bolii COVID-19.

Din acest motiv, spun specialiștii, controlarea răspândirii virusului a fost atât de dificilă.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății: Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut semnificativ. Următoarele zile sunt decisive

„Din informaţiile foarte limitate pe care le avem acum reiese că oamenii au cea mai mare încărcătură virală la momentul sau în apropierea momentului în care încep să dezvolte simptome, deci foarte devreme”, a declarat Maria van Kerkhove, epidemiolog OMS, potrivit CNN.

Van Kerkhove a mai spus că unele persoane chiar dacă nu dezvoltă simptome, dar chiar, pot transmite virusul mai departe.

„În jur de 40% dintre peroanele asimptomatice pot transmite virusul pandemic”, a explicat epidemiologul.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

Dr. Mike Ryan, principalul expert în urgenţe al OMS, a declarat că noul coronavirus se depune în tractul respirator superior, făcând mai uşoară transmiterea prin picături de salivă decât viruşii asociaţi, precum SARS sau MERS, care se află în tractul inferior. „La COVID-19 vedem un agent patogen infecţios care este prezent în căile aeriene superioare, cu cea mai mare încărcătură virală în momentul în care începi să te îmbolnăveşti”, a spus dr. Ryan.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!