Top 5 alimente surpriză care te ajută să slăbeşti

De Diana Zagrean, pe

Atunci când ne propunem să nu (mai) avem kilograme în plus, tendinţa generală e să excludem din meniu alimentele care conţin grăsime. Total greşit! Multe produse conţin grăsimi sănătoase care accelerează topirea surplusului. Iată ce trebuie să mănânci!

Somonul te ajută să slăbeşti


Peştele gras, cum este somonul, reprezintă o sursă excelentă de proteine care nu numai că îţi protejează inima, datorită conţinutului de acizi graşi Omega 3, dar te ajută să ai silueta pe care ţi-o doreşti, căci compuşii Omega 3 împiedică formarea grăsimii. Potrivit unui studiu realizat în rândul a 35.000 de femei şi publicat în revista „Public Health Nutrition”, persoanele care au consumat peşte gras, cum este somonul, de două până la patru ori pe săptămână, au avut un nivel de grăsime corporală mult mai mic decât restul participantelor. Somonul poate fi mâncat afumat sau mărunţit în salate.

Migdalele te ajută să slăbeşti

Numeroase cercetări au indicat că migdalele pot ajuta la pierderea în greutate, deşi au un conținut bogat în grăsimi. Aceleaşi rezultate au fost de altfel, scoase în evidenţă şi de un studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Obezitate și tulburări metabolice asociate care a comparat două diete pe parcursul a șase luni. Un grup a urmat o cură hipocalorică, cu un conţinut scăzut de grăsimi, mai exact de 18%, şi alt grup a urmat o dietă cu un conţinut moderat de 39%. Diferenţa a fost furnizată de conţinutul de grăsime din migdale. Persoanele care au pierdut mai mult în greutate au fost cele care au mâncat şi migdale, chiar dacă ambele grupuri au consumat în total acelaşi număr de calorii. Explicaţia este că migdalele conţin compuşi ce limitează cantitatea de grăsime asimilată de organism.
Citeste si FOTO: Grase şi frumoase – Fotomodele XXL

Uleiul de măsline te ajută să slăbeşti

Cunoscutul ulei de măsline, folosit în majoritatea bucătăriilor, are un conţinut bogat în polifenoli, substanţe care au capacitatea de a acţiona asupra depozitelor adipoase vechi, şi în grăsimi monosaturate, care întăresc inima. Un studiu realizat recent de Obesity (Asociaţia Internaţională care studiază Obezitatea) a dovedit că o dietă ce include consumul frecvent de ulei de măsline activează un mecanism de sin-
teză a unui hormon responsabil pentru descompunerea grăsimilor din organism.
Consumă câte o linguriţă de ulei de măsline în fiecare zi, în salate sau la friptură.

Nuca de cocos te ajută să slăbeşti

Fructul de nucă de cocos este un aliment bogat în grăsimi saturate, dintre care mai mult de jumătate constau în acid lauric, un acid gras saturat, care reduce din organism nivelul colesterolului „rău” (LDL – care este în plus şi se depune pe vasele de sânge).
De asemenea, nuca de cocos îmbunătăţeşte digestia şi absorbţia nutrienţilor, fiind indicată mai ales în cazul persoanelor supraponderale, deoarece previne obezitatea. În plus, ajută şi la
o mai bună funcţionare a tiroidei, scăzând riscul apariţiei afecţiunilor de inimă. Celor care îşi doresc o greutate optimă le este recomandat, în aceeaşi măsură, şi uleiul de cocos. Celebrul dr. Oz susţine că acest aliment este bun în curele de slăbire deoarece favorizează digestia şi împiedică depunerile de grăsime.

Ciocolata te ajută să slăbeşti

O veste excelentă pentru iubitoarele de ciocolată: acest desert poate fi un aliat important în lupta cu kilogramele. Un studiu american publicat în revista americană „Archives of Internal Medicine”, a dezvăluit că ciocolata negră consumată cu moderaţie şi însoţită de un stil de viaţă sănătos, scade indicele de masă corporală (IMC). Participanţii la studiu, 1000 la număr, cu vârsta medie de 57 de ani, care au mâncat ciocolată de două ori pe săptămână şi au practicat sport de 3-4 ori pe săptămână, au avut un IMC mai mic decât al persoanelor care nu consumau acest desert la fel de des. „Pentru controlul greutăţii limitaţi-vă, în medie, la 28 de grame de ciocolată neagră pe zi”, recomandă dr. Suzanne Steinbaum, medic specialist la spitalul Lenox Hill din New York.
Citeste si DESERT: Tort de ciocolată care te ajută să slăbeşti. Află reţeta
CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tau! Intra si castiga!

on.fb.me/XeIJVO
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!