Sucul de ţelină, beneficiile mineralelor alcaline

De Unica.ro, pe

Ţelina a fost întotdeauna asociată cu scăderea tensiunii arteriale. Atunci când sucul de ţelină este combinat cu alte sucuri alcaline, acestea alcătuiesc o formulă unică, ce ajută la combaterea acidităţii din organism.
Studii recente au arătat că ţelina ar putea fi, de asemenea, eficientă în combaterea acizilor care cauzează cancerul.

Iată unele dintre cele mai importante beneficii alemineralelor alcaline din sucul de ţelină:

Aciditate: mineralele din acest suc echilibrează eficient pH-ul sângelui şi neutralizează aciditatea din organism.
Sportivi: acţionează precum o băutură tonică post-antrenament perfectă, deoarece înlocuieşte electroliţii pierduţişi rehidratează organismul cu minerale alcaline.
Cancer: ţelina conţine cel puţin opt tipuri de compuşi anticancer şi antiacid. Printre acestea se numără acetilena şi fenolii,care opresc creşterea celulelor tumorale şi cumarina care previne cancerul, îmbunătăţeşte imunitatea, reduce tensiunea arterială şi migrenele.
Colesterol: scade în mod eficient colesterolul LDL (rău) prin reducerea acizilor graşi din organism.
Constipaţie: efectul laxativ natural al ţelinei ajută la ameliorarea constipaţiei.
Diuretic: Potasiul şi Sodiul din sucul de ţelină ajută la reglarea lichidului din corp şi stimulează producţia de urină.
Temperatură: pe vreme secetoasă şi caldă, bea un pahar de suc de ţelină de 2-3 ori pe zi, între mese. Va ajuta la normalizarea temperaturii corpului.
Inflamaţia: poliacetilena din ţelină este un ajutor extraordinar în afecţiuni precum artrita reumatoidă, osteoartrita, guta, astmul şi bronşita.
Funcţia renală: ajută la menţinerea funcţiei renale sănătoase şi normale, astfel eliminându-se toxinele acide din organism şi prevenind formarea pietrelor la rinichi.
Tensiunea arterială: consumul de suc de ţelină zilnic, timp de o săptămână ajută în mod semnificativ la scăderea tensiunii arteriale. Pentru a fi eficient, bea sucul timp de o săptămână, fă pauză trei săptămâni, şi începe iar.
Sistemul nervos: mineralele alcaline din sucul de ţelină au un efect calmant asupra sistemului nervos, fiind astfel o băutură minunată pentru insomniaci.
Pierderea în greutate: consumând suc de ţelină pe tot parcursul zilei, ţi se va reduce pofta pentru dulciuri şi pentru alimente bogate caloric.

Citeşte aici care sunt beneficiile consumului de suc de mere!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!