Postul negru te ajută să slăbeşti

De Erika Chivu, pe Ultimul update Luni, 07 februarie 2022, 12:21

Postul negru, o dată la două zile, îi ajută să slăbească pe cei cu probleme de greutate şi scade colesterolul, spune un studiu american. Cinci kilograme şi jumătate în…

… opt săptămâni au slăbit, în medie, participanţii la studiu. Metoda lor a fost simplă: o zi mănânci ce vrei, o zi ţii post (aproape) negru.

Şi rezultatul nu a constat doar într-o scadere în greutate, ci şi într-o reducere a LDL, colesterolul „rău”.  Mai mult, cei care aveau probleme de hipertensiune arterială au observat îmbunătăţiri din acest punct de vedere.

Subiecţii au pierdut între 3 kilograme şi 13 kilograme, au spus coordonatorii studiului, şi asta într-o perioadă de timp scurtă, iar regimul a fost relativ uşor de urmat.Cum le-a venit aceasta idee cercetătorilor? Ei spun că mai toţi oamenii încearcă să slăbească reducând numărul de calorii consumate în fiecare zi.

Dar au bănuit că se pot obţine rezultate mai bune dacă schimbăm puţin abordarea şi alternăm zilele de post negru cu cele de mâncat normal. Pentru a-şi verifica teoria au studiat greutatea a 12 femei şi 4 bărbaţi, toţi obezi.

Citește și: Când începe postul Crăciunului 2020

Timp de opt săptămâni, o dată la două zile, subiecţii mâncau doar între orele 12:00 şi 14:00, şi numai 25% din caloriile necesare pentru a-şi menţine greutatea. Au fost îndrumaţi ca, în celelalte zile, să-şi urmeze dieta lor normală. În fiecare săptămâna, participanţii la studiu au pierdut aproape un kilogram.

La sfârşitul celor opt săptămâni, nivelul colesterolului „rău”, a scăzut, în medie, cu 25%, iar tensiunea sistolică (numărul mai mare din valoarea tensiunii arteriale) a scăzut cu cinci puncte. Contrar aşteptărilor, subiecţii nu au mâncat mai mult decât trebuia în zilele de dietă normală.

Urmează să se stabilească dacă acest tip de regim, cu post negru o dată la două zile, poate fi urmat pe termen lung, fără efecte secundare grave.

Oricum, cine vrea să urmeze această dieta, trebuie mai întâi să se asigure că este perfect sănătos şi bineînţ eles, trebuie să poată suporta foamea.

Vezi zile de post in 2022 si cand sunt dezlegarile la peste!

Dacă ții post sau doar vrei ceva mai lejer, încearcă acești ardei umpluti cu orez!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!