Poţi să bei vin roşu la menstruaţie? Mituri şi realitate

De Diana Zagrean pe

Sfaturi pentru a scăpa de simptomele neplăcute de la menstruaţie

1. Hidratează-te! Bea apă suficientă pentru a elimina balonarea şi constipaţia. Ai nevoie de doi litri pe zi.
2. Renunţă la sare şi la cofeină! Cofeina îţi dă energie doar pe moment. Când trece efectul ei eşti din nou obosită şi nervoasă. Sarea favorizează reţinerea apei în ţesuturi.
3. Fă exerciţii uşoare! Sigur nu ai chef de sport când ai crampe şi te simţi mereu obosită. Dar o plimbare sigur te va face să te simţi mai bine.
4. Mănâncă puţină ciocolată! Chiar dacă eşti la dietă, câteva pătrăţele de ciocolată îţi dau pe loc o stare de bine.
5. Încălzeşte-te! Pune apă fierbinte într-o sticlă şi ţine-o în braţe sau pe abdomen. Căldură uşurează crampele şi te face să te simţi mai bine.
6. Odihneşte-te! E cel mai important! Organismul tău trece printr-o perioadă grea şi are nevoie de odihnă mai mult ca oricând.
Citeşte şi De ce nu am orgasm? Uscăciunea vaginală poate fi un răspuns?

Mit sau realitate. Ai voie să bei vin roşu când eşti la ciclu?

Deşi acest mit circulă de foarte mult timp printre femeile de toate vârstele, nimeni nu pune punctul pe i: se poate sau nu să bei vin roşu când eşti la menstruaţie?
De fapt, consumul de vin roşu, care conţine alcool, duce la dilatarea vaselor de sânge, deci, tehnic vorbind, ar trebui să ajute la reducerea fluxului, nu la creşterea acestuia.
Pe de altă parte, se ştie că vinul roşu creşte tensiunea arterială, deci persoanele care au deja un flux crescut ar trebui să se ferească de vinul roşu pe perioada menstruaţiei, pentru a nu avea parte de „surprize neplăcute”.
Aşa cum fiecare femeie este diferită şi corpurile noastre reacţionează diferit la diverşi stimuli.
Dacă ştii că ai de obicei un flux mare de sânge la menstruaţie, este bine să eviţi consumul de vin roşu cu câteva zile înainte şi pe timpul celor câteva zile de sângerare.
La fel, dacă eşti anemică şi ai tensiunea mică, un pahar de vin roşu seara, la culcare, nu ar avea de ce să-ţi creeze probleme.
În general, fiecare femeie va observa la ce reacţionează şi la ce nu şi nu se poate vorbi despre o regulă general valabilă, în cazul consumului de vin roşu la menstruaţie.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2