Două companii farmaceutice americane vor crea un vaccin împotriva cancerului de piele

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 13 octombrie 2022, 13:54

Două mari companii farmaceutice americane vor crea un vaccin cu ARN mesager, pentru persoanele cu riscuri sporite de cancer de piele.

Cele două companii farmaceutice americane, Moderna și Merck, lucrează încă din 2016 la crearea vaccinului. Acestea au semnat un acord pentru a dezvolta și comercializa serul.

În prezent, vaccinul este în faza de testare și este administrat alături de un medicament oncologic, Keytruda. Rezultatele studiului clinic ar putea fi comunicate până la finalul anului. Cele două companii vor împărți între ele costurile, dar și profiturile obținute după lansarea pe piață a produsului, potrivit Libertatea.

Citește și: Elon Musk și-a lansat propriul parfum. A câștigat 1 milion dolari în primele ore de când a fost pus la vânzare

Delia, urmărită de un fan în parcul Herăstrău: „Mi-a băgat o lanternă în ochi”

Povestea neștiută a supermodelului Bella Hadid: ”Eram sora cea urâtă”

Mama Monicăi Tatoiu a murit. „Eu mă bucur. M-am rugat să o ia Dumnezeu. Fără pomeni, fără priveghi!”

În timp ce compania Merck s-a remarcat cu medicamentul său oncologic Keytruda, Moderna a fost una dintre primele companii farmaceutice care au dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19 bazat pe tehnologia ARN mesager.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, între 2 și 3 milioane de oameni sunt diagnosticați cu o formă de cancer de piele în fiecare an și în jur de 132.000 cu melanom, cel mai temut cancer de piele.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!