Detoxifierea după Paşte. Vezi cum să elimini toxinele din organism!

De Erika Chivu, pe

După câteva zile în care ai gustat din toate bunătăţile tradiţionale, cu siguranţă simţi nevoia să-ţi curăţi organismul. După detoxifiere te vei simţi mai uşoară, mai energică şi gata să te bucuri de primăvară.

Dieta de detoxifiere – tu ce tip alegi?

Există mai multe tipuri de diete care realizează detoxifierea organismului, unele mai greu de urmat, altele care reprezintă mai degrabă un mod de viaţă sănătos.
Dacă eşti suficient de motivată, poţi urma dieta formată în totalitate din lichide – ceaiuri de plante, sucuri de legume, sucuri de fructe – sau dieta pe bază de crudităţi, unde toate mesele sunt formate din alimente crude – fructe, legume, alune, migdale, etc.

Dieta de detoxifiere, varianta uşoară

Dietele foarte drastice pot avea efecte secundare nedorite – ameţeli, lipsă de energie, dureri de cap, etc. – pe lângă faptul că sunt mai greu de ţinut, existând aproape permanent senzaţia de foame.
Poţi elimina toxinele din organism şi cu o dietă de detofixiere mai blândă, care nu are efecte secundare şi nu presupune înfometare. E nevoie să ţii cont doar de trei reguli:
1. Nu consuma mai mult de un aliment la o masă. Dacă optezi pentru carne, atunci la acea masă vei mânca doar carne, indiferent cu este gătită. Trebuie să ai cel puţin o masă pe zi la care vei mânca doar legume, de exemplu salată fără dressing.
2. Bea zilnic cel puţin doi litri de lichide – ceaiuri, sucuri de legume, etc, lucru care va ajuta la eliminarea lichidelor din organism. Bineînţeles că sunt interzise sucurile din comerţ.
3. Consumă fibre suficiente în fiecare zi. Alimentele bogate în fibre sunt cerealele integrale, prunele uscate, leguminoasele, legumele, fructele.

Ce suplimente te ajută la detoxifiere

În farmacii şi magazine naturiste găseşti o mulţi de suplimente menită să ajute la detoxifiere. Pot fi utile, dar este posibil să elimini toxinele din corp şi fără ele, deci este decizia ta dacă le foloseşti sau nu.
Dacă optezi pentru un supliment, ţine cont că acesta trebuie să conţină fibre şi nu substanţe laxative care irită colonul.
• LiverHelp, 119 lei
• Total Cleanse Colon, 75 lei
• Ceai Organism Purificat Fares, 5 lei
• Complex Detoxifiant Hofigal – 15 lei
• Detoxicolon – Dacia Plant, 100 lei
• Detoxifiant comprimate – Dacia-Plant, 16 lei
• Canah Active Colon, 33 lei
• Ceai Colon Sanatos – Fares, 7 lei
• Detoxifort – Medica, 16 lei
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!