Orice cură de slăbire ai ţine, fie ea şi mai permisivă, sigur vei avea de a face cu foamea. Iată care sunt trucurile care te ajută să o păcăleşti pentru un timp.
Ne-am obişnuit să mâncăm atât de mult peste necesităţile organismului nostru, încât trecerea la o dietă cu mai puţine calorii poate să fie foarte dificilă din cauza senzaţiei de foame. Chiar dacă nu este periculoasă – nu păţeşti nimic dacă suporţi foamea câteva ore – senzaţia de stomac gol e neplăcută. Iată cum poţi să scapi de ea.
Cum păcăleşti foamea pe moment
Apa e aliatul tău cel mai de preţ. Are zero calorii şi îţi umple stomacul, plus că e oricum necesară în cura de slăbire. Când apar primele semne de foame bea un pahar mare cu apă şi vei scăpa de senzaţia neplăcută. Apa este utilă şi atunci când ţi-e poftă de ceva dulce. Desigur, poţi să bei ceai dacă îţi place mai mult. Pe locul doi este mişcarea. Dacă ţi-e foame şi nu e încă ora mesei sau nu ai la îndemână alimente dietetice, găseşte o modalitate de a face puţină mişcare – o plimbare în pas rapid sau câteva etaje urcate pe scări. Este un alt truc util şi în cazul poftelor.
În sfârşit, s-ar putea să te ajute… mirosul. Aromele de banană, măr verde şi mentă se pare că ajută la calmarea foamei. Ţine la îndemână un ulei pentru aromoterapie cu una din aceste arome.
Ce mănânci ca să fii sătulă mai mult timp
Primul lucru ca îţi vine în minte ar fi să mănânci pe săturate la fiecare masă. Şi ca să poţi face asta fără teama că te îngraşi, pune pe masă alimente care au volum mare şi calorii puţine, adică legume. Cele cu frunze verzi, salată verde, spanac, sunt aproape lipsite de calorii, deci poţi să mănânci cât vrei.
Pe de altă parte, contează şi cea nume mănânci. Pentru o senzaţie de saţietate durabilă, proteinele sunt cele mai indicate. Chiar dacă nu ai impresia că te saturi mai bine cu pâine decât cu carne goală, adevărul este că după făinoase şi se face foame mai repede. Carnea slabă, peştele, ouăle mâncate la micul dejun te vor ajuta să consumi mai puţine calorii pe parcursul zilei.
În plus, dacă renunţi la carbohidraţi – dulciuri, făinoase – vei vedea că dispare şi pofta de „ceva dulce” pe care o simţi de obicei spre după-amiază, provocate de fluctuaţiile glicemiei.