Copiii şi animalele de companie

De Unica.ro, pe

Copiilor le plac animalele, însă un animal de companie presupune multe responsabilităţi pentru copii şi trebuie că părinte să ai în vedere siguranţă acestora.
Importantă animalelor de companie în viaţă copiilor

Cercetătorii din lumea întreagă au ajuns la concluzia că animalele de companie contribuie în mod esenţial la dezvoltarea armonioasă şi echilibrată a copiilor. Chiar şi adulţii devin mai relaxaţi, mai degajaţi şi mai stăpâni pe ei dacă au în grijă un animal.    

Mulţi părinţi îşi pun întrebările: „Să-i iau un câine copilului?” ; „Este indicat că într-o locuinţa în care sunt copii să existe şi un câine?”

Ce presupune alegerea de a luă un animal de companie copilului dumneavoastră?

Printre cele mai frecvent discutate probleme este cea de ordin igienic. Indiferent dacă există sau nu un câine în casă, copilul trebuie învăţat, de exemplu, să se spele pe mâini după ce s-a jucat cu orice fel de animal.

Pentru câine este important programul de vaccinări şi deparazitări care trebuie respectat pe tot parcursul vieţii sale, chiar dacă trăieşte sau nu în preajmă unui copil. Dacă aceste reguli vor fi respectate, nu vor există probleme.

Citeşte continuarea pe utilecopii.ro

Foto: Shutterstock

Copiii şi animalele de companie
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro