(P) 5 porţii pentru fiecare femeie

Cauţi regimul alimentar ideal? Nu trebuie să cauţi prea departe. Ajunge să mergi la piaţă și să cumperi legume și fructe proaspete.
Bucătăria ta se va umple de culori și va încânta întreaga familie. De acum încolo, ţine-te de regula: cinci porţii de legume, fructe sau suc în fiecare zi.

De ce  tocmai cinci porţii pe zi? Deoarece organismul nostru nu poate înmagazina la fel de multe vitamine sau compuși minerali dintr-o dată, trebuie să-l aprovizionăm regulat cu ceea ce este important pentru el. Mâncarea din legume şi fructe este ușor și plăcut de preparat. Ajunge doar să spălăm câteva fructe și legume, să le tăiem și să le amestecăm, ca să obţinem deja o salată.

Se poate, de asemenea, ronţăi un morcov proaspăt sau un măr. Din fructele tăiate poţi crea o salată de fructe delicioasă și zemoasă, care va ispiti întreaga familie. Pentru micul dejun poti face sandwich-uri de legume cu castraveți, roșii, ridichi și salată.  Poţi bea un pahar cu suc atunci când servești cina. Este bine să amintim aici că un pahar cu suc (de 200 ml) constituie una dintre cele cinci porţii si  poate alcătui un bun substitut pentru legume și fructe.

Cel mai important lucru în menținerea acestui regim alimentar este constanța Reţine că cele 5 porţii  zilnice de legume, fructe  sau suc  trebuie consumate la anumite intervaluri, pe tot parcursul zilei, de pildă: la micul dejun, la gustare înainte de prânz , la masa de prânz, la gustarea de după-amiază și la cină. Astfel  vei oferi organismului tău componentele necesare. Este bine să-ţi planifici mesele pe care le iei în fiecare zi , să le notezi pe o hârtie pe care o poți lipi pe frigider. Iar la serviciu, ca să nu uiţi de regimul colorat, îți poți ajuta memoria utilizând ,,post-it-uri’’ adică bilețele adezive de culoare galbenă.

Cele 5 porții de legume, fructe sau suc constituie un regim care ne stimulează  fiecare dimineaţă, aducându-ne un plus de energie şi zâmbete pe feţe. Nu există nimic mai delicios și mai colorat decât legumele, fructele sau sucul de fructe. Află mai multe informații pe www.5pentrusanatate.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!