Ai începe o relaţie cu un bărbat şomer?

De Stela Moisescu, pe

Statutul de şomer trebuie dezvăluit de la prima întâlnire, sunt de părere 93% dintre femei şi 83% dintre bărbaţi! Întrebarea este ce ai face, odată ce ai aflat că acel tip drăguţ…
… care te-a scos în oraş nu este angajat şi îţi întinde ţie nota pentru a achita tu şi consumaţia lui.

Oricât de sus şi tare am susţine că banii şi amorul sunt aspecte cu totul şi cu totul separate, există câteva aspecte financiare care influenţează modul în care începe o relaţie de cuplu.

Criza ne-a schimbat optica privind dragostea şi banii

Dacă aproape toate femeile sunt de părere că un bărbat ar trebui să mărturisească cât de repede că nu are serviciu, 60% dintre ele spun că ar continua să se întâlnească cu el, arată un studiu realizat în urmă cu o lună.

Se pare că ne adaptăm în funcţie de criza economică. În 2009, atunci când erau mai puţini bărbaţi şomeri decât în prezent şi femeile erau mai selective, astfel că doar 52% ar fi intrat într-o relaţie cu un bărbat fără slujbă.

Bărbaţii sunt însă mult mai permisivi, astfel că ei ar începe o relaţie cu o femeie şomeră în procent de 90%, dar statistica a scăzut cu două procente faţă de 2009, când mai mulţi bărbaţi erau angajaţi. Oricum, până să-şi dorească în procent majoritar doar o femeie angajată, mulţi, mulţi bărbaţi trebuie să îşi mai piardă locurile de muncă.

Aproape 86% dintre reprezentanţii sexului masculin iau nota de plată la o întâlnire, potrivit zoosk.com. Cu alte cuvinte, pentru bărbaţi important este ca ei să aibă resurse financiare, nu tu!

La femei situaţia este alta. De exemplu, 57% dintre reprezentantele sexului feminin au cheltuit mai puţin la întâlniri în 2010, faţă de 2009, semn că ele încep să strângă cureaua.

Întâlnirile fără cheltuieli, o soluţie pentru cuplurile care stau prost cu banii?

Poate cea mai surprinzătoare statistică anunţă că persoanele singure sunt din ce în ce mai deschise întâlnirilor fără cheltuieli, precum cele din liceu, când ieşeai de mânuţă în parc cu prietenul. În 2010, 92% dintre bărbaţi şi femei ar onora o astfel de invitaţie, comparativ cu 85% în 2009.

Ceea ce înseamnă că putem spune adio florilor primite la prima întâlnire, cinei romantice într-un restaurant sau filmului vizionat la cinema, în timp ce mâinile vi se intersectează în punga cu floricele. Nu am făcut decât să enumăr câteva „bunuri” care sudează relaţii de cuplu pe bandă rulantă de zeci de ani!

Detaliile financiare care fac diferenţa într-o relaţie

Poate că eu fac parte din procentul femeilor materialiste din studiu, care nu ar lua în considerare un bărbat şomer pentru o relaţie. Excepţia ar constitui-o un vechi prieten, ale cărui calităţi le-am descoperit în timp şi despre care am certitudinea că are ambiţie profesională.

În cazul unui bărbat recent întâlnit mărturisesc că statutul lui profesional şi-ar spune cuvântul. Nu, nu în sensul că îl consider mai galant, dacă ia el nota de plată şi achită şi partea mea! Sinceră să fiu, întotdeauna mi s-au părut demodaţi bărbaţii care nu m-au lăsat să-mi plătesc consumaţia. Totuşi, consider că un bărbat trebuie să poate să îşi plătească singur partea lui atunci când se aruncă în lumea întâlnirilor amoroase.

Deşi nu mă deranjează să achit eu nota de plată când ies cu o prietenă care trece printr-o pasă proastă cu banii, m-aş simţi prost să scot doar eu portofelul în cazul acelui tip drăguţ cu care mi-ar plăcea să încep o relaţie.

Aşa cum afecţiunea este importantă, respectul este important, abilitatea de a te întreţine singur este şi ea importantă în sudarea unei relaţii de cuplu.

Tu ce părere ai? Ai începe o relaţie cu un bărbat şomer, care are uneori nevoie de sprijinul tău financiar?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!