Faci cumpărături şi slăbeşti!

De Andra Pecingina, pe

Excesul de shopping e benefic şi pentru garderobă, dar şi pentru siluetă! Acum, în perioada reducerilor de preţuri, află că plimbarea prin magazine consumă mai multe calorii decât o oră la sală !
Un studiu realizat în Marea Britanie a dezvăluit faptul că mersul la cumpărături este foarte benefic siluetei şi sănătăţii tale. În doar trei ore de shopping fără pauză poţi consuma 495 de calorii!

Cercetătorii au calculat toate detaliile incluse într-o repriză de shopping feminin pentru a ne putea spune exact cât de avantajos este acesta pentru silueta noastră. În medie, o femeie arde 385 de calorii la shopping în fiecare săptămână, adică echivalentul a două pahare mari de vin.

Într-un an de zile, o femeie arde aproape 48.000 de calorii doar datorită shopping-ului. Majoritatea respondentelor la sondaj au mărturisit că se simt mult mai epuizate fizic după o repriză de cumpărături decât după o sesiune la sală.

O repriză de cumpărături înseamnă plimbări pe aproape 5 kilometri timp de două ore şi jumătate pe săptămână. Pe timpul unui an distanţa devine de 248 de kilometri. Bărbaţii în schimb petrec doar 50 de minute la cumpărături şi parcurg doar 2,5 kilometri pe săptămână.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!