Machiaj: 6 trucuri care te fac mai tânără

În revista Unica de mai, opt femei care-şi păcălesc vârsta îţi dezvăluie secretele lor împotriva îmbătrânirii!
În revista Unica de mai, opt femei care-şi păcălesc vârsta îţi dezvăluie secretele lor împotriva îmbătrânirii! Cu ajutorul trucurilor potrivite, poţi şi tu sş dai timpul înapoi la fel de repede cum deschizi trusa de machiaj.

Alege corectoare lichide.
Este o ironie crudă: pe măsură ce îmbătrâneşti, ai mai multe de ascuns, dar produsele corectoare pot atrage atenţia asupra ridurilor şi denivelărilor pielii. Ai nevoie de un produs care să ascundă roşeaţa şi cearcănele, care nu se strânge în pliurile pielii şi nu arată ca o mască, iar asta înseamnă că ai nevoie de o formulă lichidă, obţinută cu un singur click al unui stilou. Orice este ambalat în borcan, tub sau are formă de baton are o bază cerată şi arată ireal pe piele.

Bazează-te pe hidratare. Nimic, dar absolut nimic, nu te face să arăţi mai bătrână decât straturile groase de pudră. Make-up artiştii ne sfătuiesc să ne facem stocuri de formule cremoase, geluri, lichide şi produse care nu au nevoie de folosirea unei pensule. Cu cât pielea pare mai hidratată, cu atât arătăm mai tinere.

Evidenţiază structura osoasă a feţei. După ani şi ani de zâmbit în oglindă pentru a izola merele obrajilor, acum poţi să le dai o pauză de merit. Femeile îşi pierd grăsimea de pe faţă, pe măsură ce trec anii. Profită de asta. Aplică fardul de obraz de-a lungul celor mai înalte zone ale pomeţilor – astfel, îţi vei evidenţia structura osoasă.

Pensează-te numai dacă este absolut nevoie. Pe măsură ce îmbătrâneşti, faţa devine mai asimetrică şi este o mare greşeală să încerci să o corectezi printr-o nouă formă a sprâncenelor. Pensatul în exces nu va remodela nimic – doar îţi va face sprâncenele să pară mai subţiri. Dacă nu te pensai deloc, doar curăţă firele cele mai evidente. Dacă ai nevoie de mai mult, mergi la un specialist.

Încearcă produsele iluminatoare. Există o cale de a folosi iluminatoarele în avantajul tău şi după 40 de ani. Aplică o formulă delicată doar pe pomeţi, nu şi pe arcada sprâncenelor sau pe buze. Astfel, vei evita paloarea feţei şi vei obţine o strălucire subtile şi o nouă dimensiune a trăsăturilor.

Mergi la sigur. Dacă ai pete solare pe faţă, nu folosi autobronzant. Formula lor le va intensifica nuanţa şi vor deveni mult mai evidente. Joacă-te cu nuanţele părului. O nuanţă plată de blond poate face o femeie de 25 de ani să arate de 40. Conferă nuanţei tale de blond mai multă viaţă cu ajutorul unor şuviţe mai
închise în tot capul. Dacă ai o nuanţă de castaniu prea dură, alege şuviţe mai deschise.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!