Cum să testezi corect cosmeticele

De Andreea Catrina, pe

Dacă adori cosmeticele şi eşti o colecţionară împătimită, atunci probabil că vrei să fii şi foarte bine informată când vine vorba de acest domeniu.
Tocmai de aceea, azi te invităm la o lecţie de frumuseţe: iată cum testezi corect cosmeticele!

Fondul de ten se testează sub ochi sau pe gât

Dacă până acum obişnuiai să îl testezi pe încheietura mâinii, află că nu acela este locul potrivit. Pielea din zona ochilor şi a gâtului are cea mai uniformă nuanţă şi tocmai de aceea acestea sunt zonele indicate. Iar dacă ai de ales dintre un fond de ten puţin mai închis la culoare şi unul puţin mai deschis faţă de nuanţa pielii, cu toate că ideal este să găseşti o nuanţă perfect compatibilă cu pielea ta, specialiştii recomandă să o alegi pe cea puţin mai deshisă.

Blush-ul se testează direct pe pomeţi

Obişnuiai să îl încerci pe mână? Renunţă la această practică! Gândeşte-te doar că pe faţă foloseşti şi alte produse înainte de aplicarea blush-ului (fond de ten sau pudră, de exemplu). Asta înseamnă că pielea de pe pomeţi nu are nicio legătură cu pielea mâinii, nu-i aşa?

Rujul se testează la încheietura mâinii

Dacă până acum îl testai pe spatele mâinii, de acum încolo îţi recomandăm să renunţi la acest obicei. Cel mai bun loc pentru testat rujul este pe pielea de la încheietura mâinii. Acolo îţi poţi da seama cel mai bine de nuanţa acestuia, pentru că pielea este mult mai subţire şi deschisă la culoare.

Fardul de pleoape se testează pe antebraţ

Probabil că şi pe el îl testai tot pe spatele mâinii, însă specialiştii ne recomandă să îl testăm pe antebraţ. Explicaţia stă în faptul că pielea din acea zonă se aseamănă mult mai mult cu pielea de pe pleoape.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!