Contouring pentru începătoare

De Ana Munteanu pe
Contouring-ul a devenit tot mai popular în ultima vreme. Și de ce nu ar fi? Că doar avantajează orice tip de chip - lucru pe care îl poți spune destul de rar despre o tehnică de machiaj! Dar multe dintre voi ezită sau evită să o folosească, deoarece pare destul de dificilă și mâncătoare de timp. Am zis să vă sar în ajutor și să vă spun cum puteți să obțineți acel contur perfect al feței fără un consum prea mare de timp și energie.

Produse necesare

  • Pentru contur/shading: Dacă faci asta pentru prima oară, te sfătuiesc să îți iei un baton corector cu 2 tonuri mai închis decât nuanța tenului tău.
  • Pentru iluminat/highlighting: Îți trebuie un anticearcăn cu 2 tonuri mai deschis decât nuanța tenului tău.
  • Pentru blending: dacă nu vrei să îți achiziționezi un burete de blending (acela în formă de ou), poți folosi degetele curate.

Primul lucru pe care trebuie să îl știi e cum și unde să aplici fiecare produs în parte. Desenul de mai jos îți arată clar zonele în care să aplici batonul corector închis pentru contur și unde să aplici anticearcănul pentru iluminat.

 

hartă contouring

 

Ca să știi exact cum să îți conturezi zona pomeților, trasează cu batonul corector cu 2 tonuri mai închis decât nuanța tenului tău o dungă diagonală fix sub pomete, urmându-i acestuia linia. Fă la fel și cu celălalt obraz. Blend-uiește ușor în sus, cu buretele special de blending sau cu degetele. Da, e la fel de ușor precum pare mai jos!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro