6 greșeli pe care le faci când aplici mascara

De Adina Radu, pe

Mascara este un produs minune. Orice machiaj se transformă atunci când folosim mascara. Toată lumea poate folosi mascara, e ușor de aplicat și arată fabulos. Dar, oricine poate greși când folosește mascara. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem când aplicăm mascara.

  • Introduci de mai multe ori bagheta în tub

Trebuie să recunoști că ai făcut de multe ori asta. Pur și simplu, ți se pare că nu ai suficient produs pe baghetă și reintroduci bagheta de mai multe ori în tubul de mascara. Știi ce faci de fapt? Introduci aer în tub, ceea ce duce la uscarea mai rapidă a mascarei. În plus, aduni prea mult produs pe baghetă și riști să ai gene piciorușe de păianjen adică gene supraîncărcate de produs.

  • Lași prea mult produs pe vârful baghetei

Se întâmplă destul de des să scoți bagheta din tubul de mascara și să aibă vârful foarte încărcat. Acel surplus trebuie îndepărtat, ori cureți bagheta de marginea tubului, ori o cureți cu un șervețel curat.

  • Aplici prea multe straturi

Mai mult de două straturi de mascara înseamnă că te vei transforma în Spiderwoman. Nu vrei un aspect nenatural, încărcat care arată a piciorușe de păianjen.

  • Nu aplici mascara pe genele de jos

Pentru persoanele care au genele foarte deschise la culoare sua care vor un look de păpușă este indicat să aplice mascara și pe genele de jos.

  • Eviți rădăcina genelor

Cele mai multe dintre noi aplicăm mascara doar pe vârfurile acestora. Este o greșeală! Pentru o mai bună definiție și mai mult volum, mascara trebuie aplicată de la rădăcină spre vârf în mișcări de zig-zag.

  • Nu arunci mascara când expiră

Dacă nu știi cum ai ajuns să ai vreo infecție la ochi, să știi că mascara ta ar putea fi vinovată. Respectă termenul de valabilitate și aruncă tubul după 3 – 6 luni de la deschidere.

Sursa foto Shutterstock

Citește și Top 7 cele mai bune mascara lansate toamna asta!

Citește și Foloseşte mascara ca o profesionistă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!