Franța le interzice vegetarienilor să mai folosească termeni ce definesc carnea în denumirea produselor

De Oana Savin pe 24 aprilie 2018
Franța le interzice producătorilor de alimente vegane să mai utilizeze termeni ce definesc carnea în denumirea produselor lor.

Autoritățile susțin că un burger vegan nu este „burger” deoarece nu conține carne. Astfel, producătorii sunt nevoiți să și regândească produsele.

Așadar, companiile nu vor mai putea folosi cuvintele „burger“, „friptura” sau „cârnaţi” pentru a descrie alimentele care nu conţin carne. Interdicţia se va aplica şi produselor lactate, relatează The Independent.

Citește și: Diete care te îmbolnăvesc: vegetarianism şi veganism

Proiectul a fost propus de deputatul Jean-Baptiste Moreau, care, în susţinerea legii a amintit de o hotărâre judecătorească de anul trecut a Curţii Europene de Justiţie conform căreia produsele din soia şi tofu nu pot fi comercializate ca „lapte“ sau „unt“.

Conform lui Moreau, „este important să luptăm împotriva afirmațiilor false. Produsele noastre trebuie să fie numite corect: termenii brânză sau friptură vor fi rezervaţi doar produselor de origine animală!“.

Citește și: Cele mai bune surse de proteine vegetale. Ce să mănânci dacă ești vegetarian

Abaterile vor fi amendate cu până la 300.000 euro.

Pe de altă parte, Wendy Higgins, de la Human Society International, a afirmat că este trist că Franța a adoptat o defensivă privind mâncarea vegetariană.

Este păcat că în loc să îmbrățișeze mâncarea vegană sau vegetariană, Franța a adoptat o poziție defensivă”, a declarat Higgins.

Foto: 123rf.com

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite