Mihaela Bilic: Cum arată farfuria ideală pentru slăbit

De Raluca Vițu pe

Odată cu venirea primăverii a sosit și momentul schimbării modului în care ne hrănim. Acum este momentul ideal să scăpăm de kilogramele acumulate în timpul sărbătorilor de iarnă. Dar la câte diete de slăbit există, cum știm să o alegem pe cea mai eficientă și pe cea mai puțin dăunătoare pentru organism.

Ei bine, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne învață ce avem de făcut pentru a slăbi într-un mod rapid și sănătos, fără a ține o dietă anume. Se pare că secretul stă în cantitatea de mâncare pe care o punem în farfurie, la fiecare masă. Practic nu trebuie să renunțăm la alimentele preferate, ci doar să reducem cantitățile, cât să se formeze un echilibru între proteinele, carbohidrații și vegetalele pe care le mâncăm.

Citește și Mihaela Bilic: „Stomacul se educă și nu trebuie umplut”

„Când vine vorba despre slăbit, principalii nutrienti care trebuie limitaţi sunt carbohidraţii/amidonul/făinoasele. Deşi au doar 4 cal/g (faţă de grăsime care are 9 cal/g), carbohidraţii cresc glicemia în sânge şi stimulează secreţia de insulină, principalul hormoni de îngrăşare al organismului”, a scris nutriționistul într-o postare, postată pe pagina sa de Facebook.

Specialistul vorbește despre limitarea porției de carbohidrați și despre eliminarea completă a acestora din alimentație doar pentru perioada în care dorim să slăbim.

Citește și Mihaela Bilic: „Micul dejun e un moft”

„Deci recomandarea care spune elimină pâinea şi vei slăbi are sens. Însă nu e sănătos să eliminăm complet făinoasele din viaţa noastră, pentru că sunt sursă de glucoză, carburantul cu care funcţionează toate celulele, inclusiv creierul. Fără glucide nu putem trăi, atât echilibrul fizic, cât şi cel psihic sunt afectate grav”, a continuat Mihaela Bilic.

Nutriționistul a dat chiar și niște exemple concrete legate de porția ideală de carbohidrați.

Ce înseamnă o porţie de amidon/făinoase? Oricare dintre variantele de mai jos:

  • o felie de paine sau de mămăligă-cât palma
  • 3 linguri de paste făinoase sau orez-cât pumnul
  • 3 linguri de leguminoase (fasole boabe, mazăre, soia, năut, linte)
  • un cartof mediu
  • o ceaşcă de fulgi/cereale de mic dejun
  • 4 crackers sau 2 dischete de orez expandat”, a explicat specialistul în psihonutriție.

Vezi cum trebuie să arate farfuria ideală pentru consumul zilnic, farfuria de slăbit și farfuria pentru curele de îngrășare în galleria foto de mai sus.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro