Mihaela Bilic: „Stomacul se educă și nu trebuie umplut”

De Oana Savin pe

Deși suntem obișnuiți să ronțăim câte ceva între mese, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne atrage atenția că acest obicei trebuie să dispaă pentru a avea o alimentație sănătoasă, întrucât, „stomacul este o cavitate virtuală” și „nu trebuie umplut”.

„Cunoașteți cu siguranță expresia <>. Ei bine, paradoxul este că el nu poate fi gol…dacă nu bagi nimic în el!”, a scris Bilic pe o pagină de socializare.

Potrivit acesteia, stomacul este de fapt un organ muscular care are pereții lipiți între mese.

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie cele două ingrediente care se transformă în grăsime

„Explicație: stomacul este un organ muscular care, în condiții normale, între mese, are pereții lipiți. Deci stomacul nu există ca și incintă/cavitate decât atunci când noi începem să mâncăm. Odată umplut cu alimente (nu contează dacă sunt multe sau puține) el începe treaba, le amestecă cu sucuri digestive și le elimină treptat în intestinul subțire. În momentul în care s-a golit, stomacul și-a îndeplinit rolul, pereții lui se lipesc la loc și intră în stare de repaus până la următoarea masă”, a arătat medicul nutriționist.

Aceasta susține că stomacul trebuie ținut gol pentru a nu ne trezi cu „un animal adormit care va cere să fie umplut”.

„Amuzant sau nu, de fapt stomacul nu trebuie umplut, ci ținut gol. Pentru că în momentul în care ciugulim ceva, ronțăim un lucru cât de mic gata, răul e făcut: pornim o întreagă mașinărie, trezim un „animal” adormit care da, va cere să fie umplut/hrănit”, a scris Mihaela Bilic.

Citeșe și: Mihaela Bilic: „Nimic nu îngrașă, nimic nu slăbește… Totul ține de cantitate“

Nutriționista a subliniat faptul că pentru o alimentație sănătoasă nu trebuie consumat nimic între mese și să existe o pauză de 3-4 ore în digestie.

„Obiectivul unei alimențatii sănătoase este să reușim să nu mâncăm nimic între mese, să existe o pauză completă de 3-4 ore în digestie/secreție de sucuri gastrice. Și mai trebuie ținut cont de un element: stomacul este un mușchi, deci se „antrenează” ca orice mușchi. Cu cât mâncăm mai mult la o masă, cu atât vom avea nevoie de un volum mai mare de alimente ca să ne săturăm. Sau invers, disciplinați-vă să mâncați mai puțin și stomacul se va umple mai repede. Concluzia: stomacul se „educă” și nu, nu trebuie umplut!”, a concluzionat Mihaela Bilic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro