Prima zi

De Raluca Hagiu pe

N-aduce anul nou ce-aduce primăvara! Totul în jurul tău se transformă: ziua este mai lungă, natura îţi colorează starea de spirit, planurile, îngheţate de gradele cu minus, par mult mai uşor de realizat.
O nouă coafură, o garderobă mai veselă, în tendinţ e, un abonament la sala de sport, pe care ai tot amânat-o.

E momentul să-ţi tonifici corpul, pentru că designerii „ameninţă“ că sezonul acesta se poartă cât mai multă piele la vedere, iar rochiile în culori fondante şi cu imprimeuri florale îţi fac cu ochiul în vitrine şi în paginile de shopping (pag. 54). Primăvara e sinonimul cuvântului reinventare! Oricum s-ar traduce aceasta în realitatea fiecăreia dintre noi. Poate să însemne, de pildă, o abordare diferită a felului în care te raportezi la job.

Şi dacă te regăseşti în această categorie, poţi să sari direct la rubrica „De la 9 la 5“ (pag. 38), unde îţi prezentăm ponturi din experienţa unor femei cu state vechi de plată în aceeaşi companie, dar şi câteva idei antiplafonare, direct de la psihologi. Pentru a evita rutina la birou, ei te sfătuiesc să aplici anumite trucuri pe care le-ai învăţat din relaţia de cuplu: să fii deschisă la noi provocări, să iniţiezi proiecte, să nu aştepţi să ţi se întâmple, să-ţi stabileşti scopuri îndrăzneţe. Adevărat.

E mai greu să aplici aceste sfaturi în viaţa de cuplu. Mai ales dacă ai trecut printr-un divorţ. |nsă trei femei curajoase
ne-au povestit cât de fericite sunt după ce au părăsit mariajul în care nu se mai regăseau şi de ce consideră că acea despărţire a fost, atunci, cea mai bună alegere (pag. 98).

Experienţele lor îţi demonstrează nu numai că viaţa poate fi frumoasă şi după o despărţire dificilă, ci şi că fiecare dintre noi are în sine resursele necesare pentru a depăşi cu bine astfel de situaţii, aparent fără ieşire. Important este să priveşti fiecare obstacol ca pe o oportunitate din care poţi învăţa ceva şi fiecare sfârşit, ca pe un nou început. Azi e prima zi din restul vieţii tale…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro