Confesiuni Între Prietene: „Tata mi-a distrus copilăria”

De Erika Chivu, pe

În comunitatea Unica.ro, Betuca ne-a povestit pe scurt despre copilăria ei nefericită alături de un tată abuziv. La rugămintea noastră…
… ea a acceptat să ne spună mai multe despre experienţa ei, în speranţa că celelalte cititoarele vor învăţa ceva din această dramă care i-a distrus copilăria.

Betuca ne atrage atenţia ca a povestit totul din perspectiva copilului, aşa încât toate femeile să înţeleagă cât rău le fac celor mici dacă rămân alături de un soţ şi un tată violent.

Anturajul şi alcoolul l-au schimbat

Mama cititoarei noastre s-a căsătorit din iubire şi la început a trăit o dragoste ca în poveşti, alături de un bărbat harnic şi atent.  „Dar într-o zi tatăl meu a venit acasă şi a bătut-o pe mama atât de tare, încât ea nu s-a putut ridica din pat o săptămână”, îşi aminteşte Betuca.

Cum s-a schimbat atât de mult un bărbat care părea perfect? „Anturajul său a fost de vină. După serviciu, colegii îl invitau la crâşmă, unde începeau să discute despre femei şi despre cât sunt ei de bărbaţi în a-şi ţine sub papuc nevestele.”
A doua zi, bărbatului i-a părut rău şi s-a rugat în genunchi să fie iertat. „Însă după ce mama şi-a revenit au revenit şi bătăile crunte şi injuriile de toate felurile.”

Betuca îşi aminteşte cu durere despre bătăile pe care mama ei le primea chiar sub ochii copiilor, despre încercarea tatălui de a-l sufoca cu perna pe unul din fraţii mai mici doar pentru că îl deranja plânsul lui, dar şi despre „atenţia specială” pe care a primit-o chiar ea din partea celui care i-a dat viaţă.

Sărbători de coşmar

„Când mama nu era acasă, tatăl meu mă lua pe mine sau pe sora mea lângă el în pat şi nu ştiu ce-i făcea surorii mele, dar ştiu că pe mine mă mângâia pe tot corpul şi în acea clipă îmi doream să mor, să nu mai trăiesc.”

În copilărie, Betuca şi fraţii ei nu au ştiut ce înseamnă Sărbători în familie. „Când era Crăciunul sau Paştele, tata bea mai mult ca de obicei, iar noi fugeam prin vecini şi ne rugăm să ne primească la ei.”

Când şi-a dat seama că alcoolul e principalul vinovat, mama Betucăi a început să ceară ajutorul medicilor, dar după fiecare cură de dezalcoolizare, bărbatul se liniştea pentru scurt timp, apoi scandalurile reîncepeau.

„A stat lângă el din comoditate”

Bineînţeles că am vrut să ştim ce o face pe o femeie să rămână atâta timp lângă un bărbat violent. „Mama mea a stat alături de tatăl meu din comoditate. A avut ocazia de foarte multe ori să plece încă de la început la unul din fraţii ei, în altă localitate. Dar nu a dorit .S-a complăcut în această situaţie.”

„Imi pare rău pentru ea, dar ea nu s-a gândit decât la ea, la iubirea ei şi ziua când tata îşi va reveni şi va fi totul ca la început. Nu i-a păsat de copii, care au suferit cel mai mult.”
 
Betuca s-a bucurat când a ajuns la vârsta liceului şi a putut pleca de acasă, la o şcoală profesională.

În acea perioadă s-a îndrăgostit de un bărbat cu totul diferit de tatăl ei, iar după şcoală a urmat nunta. Dar chiar şi după căsătorie, Betuca era lovită de tată de câte ori mergea în vizită la părinţi fără soţ. Curând, tatăl ei s-a îmbolnăvit şi nici măcar atunci n-a devenit mai blând. „O acuza pe mama mea că după ce moare el se va recăsători şi va distruge tot ce a creat el. Dar ce a creat el? Durere, suferinţă şi suflete care şi-au pierdut copilăria undeva în timp, departe.”

„Nu m-am putut duce la mormântul lui”

Moartea tatălui nu i-a adus Betucăi liniştea mult dorită. „Multi ani nu m-am putut duce la mormântul lui. Ani la rândul l-am visat în fiecare noapte cum ne fugărea pe toţi şi ne prindea şi ne bătea.”

Dar cu ajutorul soţului a învăţat să ierte. „Într-o zi am mers la mormânt să mă iert cu tatăl meu şi să las trecutul în urmă. Am încuiat cu lacăte grele suferinţa, chinurile şi durerea din inima mea.” A iertat-o şi pe mama, deşi o considera vinovată pentru că nu a găsit puterea să plece de lângă bărbatul violent.

Betuca îşi mai aduce aminte de toate atunci când citeşte câte o poveste asemănătoare cu a mamei sale. Iar dacă ar putea le-ar spune tuturor femeilor aflate în această situaţie că nu trebuie să-i ierte pe cei care le fac rău fiindcă aceştia nu se vor schimba niciodată.

„În asemenea relaţii copiii sunt cei care suferă cel mai mult şi copiii îi urăsc pe ambii părinţi. Pe tata fiindcă îi bate şi pe mama pentru că stă şi nu face nimic”, crede cititoarea noastră.

„Eu mergeam pe strada si daca vedeam un tata care isi tinea fata de mina imi venea sa sar la gitul lui mi se parea ca acea copila este abuzata.”

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!