Patru filme perfecte pentru weekend

De Nicoleta Galeteanu, pe

Mai sărac în noutăţi, weekendul acesta ne vom înghesui cu toţii la singura premieră pe care ne-o prezintă cinematografele. Inception se anunţă un film de calibru înalt, dar cam greoi, spun criticii…
… aşa că putem să îl revedem fără frustrare încă o dată, dar şi în lipsă de altceva.

Totuşi, pentru cei pentru care relaxarea din weekend include în mod inerent două ore de film, avem şi alte recomandări de luat în calcul, în schimbul reluărilor de la televizor.

1. „Începutul”

Aşteptat cu nerăbdare de cei care cunosc filmele lui Christopher Nolan, Inception este o provocare nevrotică în toată regula chiar şi pentru aceştia.
Regizorului îi place să se joace nu doar cu mintea personajelor – nici Di Caprio n-ar fi înţeles rolul -, cât mai ales a cinefililor.

Se extrag informaţii din mintea oamenilor, dar nu ca în „Hannibal”, şi se implantează altcuiva. Până aici pare simplu. Doar că personajele ajung să se piardă într-o lume a visului.

2. „Un profet”

Profetul este cel mai bun film pe care l-a văzut Canne-ul în 2009, de aceea l-au şi recompensat pe regizorul Jacques Audiard.

Filmat în Franţa şi Italia, filmul prezintă povestea unui musulman, cvasi-analfabet, care se cam înstrăinează de religia lor strictă.
Fumează haşiş, mănâncă carne de porc şi ajunge la închisoare după ce se încurcă cu nişte corsicani.

Aici însă învaţă că citească şi începe să studieze economie şi matematică, ceea ce îl ajută să devină alt om după ce iese din nou în lume.

Filmul rulează în parcul Bazilescu, sâmbătă, de la ora 21.45.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!