Fondatorul Facebook şi actorul care l-a interpretat în film(video)

De Nicoleta Galeteanu pe

Dincolo de criticile aduse filmului biografic „The Social Network”, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a acceptat să îşi întâlnească pentru prima dată „sosia”…
 …în persoana actorul Jesse Eisenberg, cel care intrepretează rolul principal în pelicula controversată a lui David Fincher.

Cu patru Globuri de Aur în palmares şi nominalizat la opt premii Oscar 2011, „The Social Network” a stârnit nemulţumirile lui Mark Zuckerberg care a acuzat lipsa de fidelitate a scenariului şi faptul că regizorul „a greşit cadrul cu totul”.

Deşi fondatorul reţelei nu a dorit să se implice sub nicio formă în realizarea producţiei, acesta a acceptat să îl întâlnească pe actorul Jesse Eisenberg, propus şi el la categoria „cel mai bun actor în rol principal”.

Zuckerberg nu a trecut testul de actorie

Prezenţi în studioul emisiunii „Saturday Night Live” (SNL) de pe NBC, cei doi au schimbat câteva vorbe. Întrebat de Eisenberg ce părere are despre film, dacă l-a văzut cumva „întâmplător”, Zuckerberg s-a rezumat la a răspunde sec „interesant”.

Dacă prestaţia tânărului protagonist a fost extrem de lăudată de criticii americani, apariţia lui Zuckerberg în show-ul NBC nu a fost la fel, acesta afişând o atitudine emfatică şi arogantă.

La începutul emisiunii, acesta a apărut în culise cu producătorul emisiunii Lorne Michaels, urmărindu-i, în direct, pe Eisenberg şi comediantul SNL, Andy Samberg, în timp ce îl imitau.

Amuzat doar aparent, Zuckerberg l-a întrebat pe Michaels: „De ce nu pot să merg eu acolo? Eu sunt adevăratul Mark Zuckerberg. Tipul ăla (n.r. Jesse Eisenberg) pare un fel de frate geamăn rău”, a glumit acesta.

În urma vizionării filmului, fondatorul celei mai mari reţele de socializare s-a arătat dezamăgit că producătorii au distorsionat povestea fondării Facebook, care au expus motivul realizării reţelei în scopul de a „agăţa fete”.

„Lucrul pe care îl găsesc cel mai interesant la tema filmului e că au greşit cu totul cadrul. Ei au încadrat totul ca şi cum motivul pentru a face Facebook şi a construi ceva e că am vrut să agăţ fete”, a declarat Zukerberg în octombrie, care a ţinut să precizeze că are o relaţie stabilă de dinainte de a crea platforma on-line.

„Nu au înţeles că există oameni care ar construi ceva pur şi simplu pentru că le place să construiască”, a continuat miliardarul.

Filmul „The Social Network” este un competitor important la Oscar în acest an, fiind apreciat la nu mai puţin de opt categorii de premiere, dintre care şi cel mai bun film al anului.

Urmăreşte în galeria video cum a decurs întâlnirea celor doi în ediţia de sâmbătă seară a emisiunii Saturday Night Live.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro