Descoperă câteva rețete aromate de cocktail pentru Crăciun pe care le poți servi după amiaza, alături de o felie de tort sau de tradiționalii cozonaci.
Dacă vrei să îți impresionezi musafirii, pregătește una dintre aceste rețete de cocktail pentru Crăciun. Sunt băuturi festive, în culorile Crăciunului, cu mult roșu și verde, cu siropuri parfumate și fructe pentru decor. Vei descoperi și o rețetă ușoară pentru un lichior de ouă delicios!
1. Christmas shot – roșu, verde și alb
Este un cocktail destul de tare, care se bea înainte de a începe masa festivă de Crăciun.
Se folosesc păhăruțe mici de lichior sau de shot-uri și o linguriță pe care se toarnă încet cele trei băuturi, astfel încât să nu se amestece.
Se toarnă mai întâi în pahare siropul roșu de Grenadine, apoi se toarnă încet lichiorul de mentă, să nu se amestece cu primul sirop. La final, se toarnă laptele de cocos alb, care completează culorile acestui shot de Sărbătoare.
2. Wild red wine
Ingrediente:
80 ml vin roșu
20 ml Cherry Brandy
20 ml piure fructe de pădure/ sirop de fructe de pădure
½ lămâie
Cum se prepară
Vinul roșu se decantează și se lasă la temperatura camerei o oră. Între timp se pregătește un piure simplu din fructe de pădure, care se trece prin sită, să fie cât mai fin. Se stoarce o jumătate de lămâie. Apoi se amestecă totul și se servește la desert, alături de cozonaci și turtă dulce.
3. Cocktail pentru Crăciun cu vodcă
Ingrediente
300 ml vodcă infuzată cu scorțișoara, vanilie și anason
Vodca se pregătește cu o seară înainte, turnând-o într-un recipient de sticlă pentru băuturi tari. Se adaugă 3 steluțe de anason, 20 picături de esență de vanilie (sau o păstaie de vanilie) și 3 batoane de scorțișoară. A doua zi, se scot anasonul și scorțișoara. Laptele se îndulcește cu sirop de arțar sau cu sirop de caramel.
Într-un recipient de sticlă se toarnă ceaiul negru, se adaugă vodca aromată și apoi laptele. Se servește rece, de la frigider, când musafirii iau o pauză după aperitive.
4. Celebrul Eggnog – lichiorul de ouă
Ingrediente
200 ml de lapte
2 gălbenușuri
80 ml coniac
2 linguri zahăr
esență de vanilie
scorțișoară pentru decor
nucșoară pudră
Mod de preparare
Gălbenușurile se bat cu zahărul, se adaugă apoi coniacul, laptele și esența de vanilie și se amestecă rapid la blender. Amestecul se pune într-o oală la foc mic și se amestecă în continuu, să nu formeze cocoloașe. Băutura nu trebuie să dea în clocot, doar să devină fierbinte și bine aromată. Se toarnă caldă în pahare și se presară pe deasupra scorțișoară și nucșoară.
Celebrul eggnog este una dintre cele mai iubite rețede de cocktail pentru Crăciun. Se servește după amiaza, după masa festivă.
5. Cocktail Mimoza cu vin spumant
Ingrediente:
1 limetă, tăiată pe jumătate
2 linguri de zahăr
1 cană de suc de merișoare
1 sticlă de vin spumant
12 merișoare proaspete
6 crenguțe de rozmarin proaspăt
Mod de preparare
Pregătește șase pahare de cocktail și unge marginea paharelor cu jumătățile de limetă. Pe o farfurie întinsă presară zahărul și pune toate paharele cu gura în jos, astfel încât zahărul să se lipească în sucul de limetă.
Împarte apoi vinul spumant la cele 6 pahare, adaugă sucul de merișoare și pune câte două merișoare proaspete în fiecare pahar. Decorează cu crenguțe de rozmarin.
Acest cocktail răcoritor și parfumat se servește după un tort cu ciocolată bogată de Crăciun.
6. Un Cosmopolitan de Crăciun
Ingrediente:
1 limetă tăiată pe jumătate
zahăr alb
1 pahar de vodcă
1 ½ pahar de suc de merișoare
¼ pahar de triplu sec
¼ pahar de zeamă de limetă
½ cană de merișoare proaspete
Mod de preparare
Pregătește patru pahare pentru cocktail și unge buza paharelor cu zeamă de limetă. Apoi pune paharele cu gura jos în zahăr, să se lipească de ele cristalele fine.
Pune vodca, sucul de merișoare, triplu sec și zeama de limetă într-un shaker, adaugă fulgi de gheață și agită bine.
Împarte băutura în pahare și decorează cu merișoare. Poți înfășura și puțină beteală strălucitoare la baza paharelor, deoarece este una dintre cele mai reușite rețete de cocktail pentru Crăciun.
7. Mojito de sărbătoare
Ingrediente
• zeama de la o lămâie • 8 frunze de mentă • 1 lingură de zahăr • 2 linguri de rom alb • 1 lingură de rom cu aromă de cocos • ¼ cană de lapte de cocos • apă minerală • sâmburi de rodie pentru decor
Mod de preparare
Ingredientele de mai sus sunt necesare pentru un singur cocktail. Într-un pahar, se amestecă zeama de la limetă, zahărul, frunzele de mentă și se pisează bine cu o linguriță. Se pune gheață pisată până la jumătatea paharului. În blender, se amestecă romul alb, romul cu cocos și laptele de cocos, după care se adaugă și gheața din pahar, cu tot cu frunzele de mentă și zeama de limetă.
Se oprește blenderul când băutura devine omogenă. Se toarnă în pahar, se completează cu apă minerală, apoi se decorează cu sâmburi roșii de rodie pentru un decor festiv de Crăciun.
8. Grinch – un cocktail hazliu
Ingrediente
50 ml lichior verde de melon
10 ml zeamă de limetă
20 ml de vodcă opțional
1 linguriță de sirop de zahăr
kiwi pentru decor
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele într-un shaker și se adaugă vodcă doar pentru petrecăreții care doresc un cocktail mai tare.
Se toarnă în pahar și se decorează cu felii de kiwi.