Copilul tău: Ce puteţi face într-o zi ploioasă

De Libertatea pentru femei pe

Plouă și pare că vremea bună va reveni abia la vară. Nu puteţi ieși în parc azi. Dar ce să faci ca micuţul tău să nu se plictisească sau să nu își piardă timpul ore în șir la televizor?

Castelul din poveste, în sufragerie

Cu puţină imaginaţie, casa poate fi un teren de joacă uimitor. Construiește în propria sufragerie, un castel. Cum? Taie câteva bucăţi mari de carton. Copilul le va colora și va tăia ferestrele, după care le aranjezi ca pe niște pereţi. După aceea, cel mic poate mobila și aranja micul castel cu un scăunel, câteva șerveţele colorate și să îl populeze cu păpuși.
Dacă tot este castelul din poveste… spune-i un basm. Dacă știe deja să citească, poate să facă asta singur sau citiţi, împreună, pe roluri. Pune-i apoi întrebări, care să-l ajute să povestească basmul. Apoi, spune-i să refacă povestea, având ca personaje păpușile. Astfel, nu se va plictisi și va exersa desenul, coloratul, modelajul, memorarea, povestitul și își va pune imaginaţia la treabă.

Vin indienii

O altă joacă tematică ar fi cea de-a indienii. Poate face un cort în sufragerie și organiza un adevărat trib. La masă, faceţi un picnic pe o pătură în sufragerie. Și acum, puteţi citi sau spune povești, iar jucăriile de pluș pot juca rolul personajelor. Își mai poate face singur din hârtie și pene un costum și își poate găsi un nume de poveste.
Dacă nu stă locului și pare că nu își va consuma vreodată energia, organizează un campionat de… gimnastică. Și pentru că orice sportiv trebuie să se antreneze, pune-l să facă genuflexiuni, flotări (dacă poate), abdomene și alte exerciţii care pot fi făcute în casă.

Cel mai de preţ ajutor al mamei

Toate bune și frumoase, dar dacă tu nu îţi vezi capul de treburi, când să mai ai timp să îl distrezi și pe cel mic? Nu-i nimic! Implică-l și pe el în ceea ce ai tu de făcut. Îi poţi da diverse treburi, în funcţie de vârsta lui.
De la trei ani poate să adune jucăriile de pe jos și să le pună în cutie. Pe la șapte ani se va simţi important dacă îl lași să te ajute să aranjezi masa. Un copil de 10 ani poate să prepare o mâncare simplă și să ajute la curăţenie. Dacă ai ceva mai mult timp, faceţi împreună ceva dulce. Mai ales fetiţele vor fi încântate de asta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro