5 filme de dragoste pe care să le vezi de Dragobete

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Joi, 27 mai 2021, 15:48

Pentru că luna îndrăgostiţilor trezeşte instantaneu romantismul din noi, ne-am gândit să îţi propunem câteva filme de dragoste care îţi propun să trăieşti…
… unele dintre cele mai frumoase poveşti de iubire, din toate timpurile.

Casablanca

Filmul lui Michael Curtiz rămâne unul memorabil printre poveştile de dragoste ecranizate.

Într-un bar din Casablanca, doi foşti amanti se reîntâlnesc în timpul războiului. Dar femeia pe care încă o iubeşte este la Casablanca, măritată cu un marcant lider ceh, căutat de nazişti, astfel că Rick riscă să o piardă din nou.

Un film splendid cu o distribuţie pe măsură: Ingrid Bergman şi Humphrey Bogart.

 

Fata fãrã zestre/ Jestoki romans

În regia cineastului rus Eliadar Riazanov, filmul este o poveste impresionantă despre viaţă, iubire şi cele câteva clipe de fericire, adesea, mult prea scurte.

Larisa este săracă şi îndrăgostită de Sergei. Sergei este bogat şi un om logodit. Dar frumuseţea Larissei farmecă şi alţi pretendenţi, iar lucrurile par să scape de sub control.

Departe de Africa/ Out of Africa

Un minunat film de dragoste, în regia lui Sydney Pollack (distins în ’85 cu premiul Oscar), „Out of Africa” vorbeşte despre trădare şi iubiri pierdute.

Karen Blixen – intrepretată de Meryl Streep – şi soţul ei infidel (Klaus Maria Brandauer) duc o viaţă liniştită pe plantaţia lor de cafea din Kenya. Dar Karen se îndrăgosetşte de un misterios vânător, în riolul fermecătorului Robert Redford.

Adio, dar rãmîn cu tine/ The Goodbye Girl

Relizat în 1977, „The Goodbye Girl” (regizor Herbert Ross) rămâne un scenariu contemporan la poveştile de dragoste dulci-amărui.

Filmul este o fascinantă comedie – ecranizată după celebra povestire a lui Neil Simon – despre doi oameni care se cunosc în împrejurări ciudate.
Recent divorţată, Paula McFadden (Marsha Mason) se trezeşte cu un coleg de apartament, după ce soţul său subînchiriază locul său unui bărbat străin.

Frumuşica/ Pretty Woman

Julia Roberts şi Richard Gere sunt protagoniştii uneia dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste, în regia lui Garry Marshall.

Filmul spune povestea unei femei de moravuri uşoare care se îndrăgosteşte de Edward Lewis şi, în ciuda lumilor diferite din care provin, cei doi renunţă la prejudecăţi.

Foto: NorthFoto

Iata si alte filme de dragoste pe care sa le vezi cu persoana iubita. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!