Reţete desert tradiţional: Chec cu portocale

De Diana Zagrean pe

Dacă doriţi să preparaţi un desert aromat, după o reţetă simplă şi rapidă, încercaţi să faceţi un chec. Este uşor de făcut şi delicios cu fructe, cafea sau ceai. Iată cum să obţineţi un chec cu portocale fără efort.
Ingrediente :
►200 g unt
►un praf sare
►5 ouă
►200 g zahăr pudră
►un plic zahăr vanilat
►175 g făină
Pentru glazură:
►4 portocale
►coajă de portocale
►150 g zahăr
Pentru ornat:
►zahăr pudră
►frunze de mentă
Mod de  Preparare:
1. Se freacă untul cu zahărul, sarea și zahărul vanilat. Se adaugă ouăle și se amestecă.
2. La final, se pune făina cernută. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la foc mediu. Când s-a rumenit, se scoate.
3. Se curăță portocalele de coajă, se toacă mărunt și se pun să fiarbă cu tot cu coajă şi zahăr, până scade siropul. Se răcește și se glazurează checul.
4. Se pudrează checul apoi se glazurează şi se ornează cu frunzulițe de mentă.
Citeste si alte retete traditionale de Craciun pe cel mai nou dosar Unica.ro: Craciun 2012: Top 10 retete de sarbatoare. Participa la concursul nostru de Craciun. poti castiga premii minunate. Detalii aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro