REŢETE de POST: Chiftele falafel

De Libertatea pentru femei pe

Învata sa prepari chiftelute pentru falafel dupa o reteta de mancare libaneza delicioasa.
Ingrediente:
► 300 g năut
►o ceapă
►un căţel usturoi
►câteva fire coriandru
►pătrunjel
►sare
►piper
►2 linguriţe chimen măcinat
►ulei pentru prăjit
►o linguriţă boia dulce
Încearcă şi reţeta noastră de rulouri libaneze

1. Cu o seară înainte de a pregăti chiftelele se pune năutul în apă rece la umflat pentru 12 ore. A doua zi, se clăteşte şi se scurge bine.
2. În robot, se pun boabele de năut umflate, ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi coriandrul şi se mixează până ce se obţine o pastă consistentă.
3. Se adaugă condimentele, se amestecă şi apoi se modelează chiftele de mărimea unei nuci.
4. Se prăjesc în baie de ulei încins şi se scot pe şerveţele de hârtie.

Finalul "Game of Thrones". Ce detaliu ascuns au remarcat fanii

Finalul "Game of Thrones". Ce detaliu ascuns au remarcat fanii