10 cele mai proaste discursuri de la Premiile Oscar. Sean Penn, Gwyneth Paltrow și Sam Smith, glume neinspirate, emoții disimulate și declarații eronate / Video

.

Premiile Oscar 2024 au loc pe data de 11 martie. Cu această ocazie, vă invităm să descoperiți cele mai proaste discursuri de acceptare din istoria acestor gale.

În România, Premiile Oscar 2024 vor fi transmise în direct, de la ora 01:00 dimineața, exclusiv pe VOYO. Irina-Margareta Nistor, interpret de film, și Anghel Damian, actor, scenarist, regizor și producător creativ, vor comenta gala în direct.

Cele mai proaste 10 discursuri de la Premiile Oscar

Nominalizările pentru Premiile Oscar 2024 au fost anunțate pe 23 ianuarie. Iată mai jos un top 10 al celor mai proaste discursuri de acceptare din istoria acestor gale, în cadrul cărora se oferă cele mai importante trofee din industria filmului.

Sally Field, pentru filmul „Places in the Heart” (1985)

Sally Field a ridicat ștacheta la capitolul laudă de sine cu infamul ei discurs de acceptare pentru trofeul de Cea mai bună actriță în rol principal, la Premiile Oscar din 1985. Deseori citată greșit: „Mă placeți, chiar mă placeți!”, de fapt, Field a spus: „Nu pot nega faptul că mă placeți, chiar acum, mă placeți!”. Energia de „uitați-vă la mine!” era evidentă, iar sloganul a rămas vivid în memoria colectivă mai mult decât majoritatea filmelor ei, relatează Independent.co.uk. Din fericire, Field a făcut haz de necaz, repetând declarația într-o reclamă pentru banca Charles Schwab în anul 2000.

Citește și: Premiile Oscar 2024 – tot ce trebuie să știi. Când vor fi anunțați câștigătorii

Gwyenth Paltrow, pentru filmul „Shakespeare in Love” (1998)

Și discursul de acceptare înlăcrimat al lui Gwyneth Paltrow după ce a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal în „Shakespeare in Love” a rămas întipărit în memoria publicului. Paltrow tremura de emoție enumerând o listă lungă de colaboratori și oameni dragi. Emoția puternică i-a făcut pe unii dintre telespectatori să se îndoiască de sinceritatea ei. Simultan, altora le-a părut rău pentru Paltrow, care era clar incapabil să-și stăpânească emoțiile.

Citește și: Gwyneth Paltrow folosește premiul Oscar pe post de opritor de ușă. „Funcționează perfect!”

Sean Penn, pentru filmul „Mystic River” (2004)

Sean Penn, care a obținut primul trofeu pentru Cel mai bun actor în 2004, și-a început discursul de acceptare cu o glumă despre armele iarakiene de distrugere în masă dispărute. Momentul a provocat o tăcere neimpresionată, publicul rămânând tăcut în timp ce Penn a continuat să mulțumească unei liste lungi de colaboratori. Cel puțin și-a amintit să-i mulțumească soției sale de atunci, Robin Wright, pe care o omis-o cinci ani mai târziu, în discursul de acceptare a aceluiași premiu pentru filmul „Milk”.

Citește și: Nominalizările pentru premiile Oscar 2024 au fost anunțate. Ce filme și actori se luptă pentru râvnita statuetă

Sam Smith, pentru piesa lui din filmul „Spectre” (2016)

Sam Smith a făcut valuri cu discursul de acceptare a premiului pentru piesa „Writing’s On the Wall”, desemnată Cel mai bun cântec original, la Premiile Oscar din 2016. Smith, care a anunțat atunci decizia de a folosi pronumele neutre ei/ele, a admis mai târziu că erau beat când au făcut afirmația eronată că „niciun bărbat gay nu a câștigat vreodată un Oscar”. Sam a interpretat greșit un lucru menționat de actorul Sir Ian McKellen, care se referea doar la categoriile actoricești. De fapt, doar la categoria Cel mai bun cântec, Elton John și Stephen Sondheim sunt doi câștigători gay. De asemenea, scenaristul Dustin Lance Black a câștigat un Oscar pentru Cel mai bun scenariu original pentru „Milk” în 2009. Sam Smith și-a cerut ulterior scuze.

Citește și: Actorii „uitați” la nominalizările pentru Premiile Oscar 2024. Leonardo DiCaprio și Margot Robbie, printre starurile care nu au ajuns pe listă

Anne Hathaway, pentru filmul „Les Miserables” (2012)

Desemnarea lui Anne Hathaway drept Cea mai bună actriță în rol secundar în 2012 nu a fost o surpriză pentru public. Cu toate acestea, în perioada premergătoare premiilor Oscar, simpatia pentru actriță a început să scadă drastic din cauza comentariilor ei controversate despre pierderea în greutate și dezvăluirii că a plâns uitându-se la ea însăși cântând pe marele ecran. Acceptând premiul, Hathaway a susținut un discurs pe care mulți spectatori l-au descris drept nesincer și exagerat.

Citește și: „Poor Things”, filmul cu 11 nominalizări la Oscar, ajunge în cinematografele din România

Jack Palance, pentru filmul „City Slickers” (1992)

Jack Palance avea 73 de ani când a acceptat premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar în 1992. După ce a făcut o remarcă despre presupusele preocupări ale producătorilor cu privire la vârsta lui, s-a aruncat pe scenă și a început să facă flotări cu un singur braț. În aplauzele mulțimii, Indepentent.co.uk spune că actorul arăta ridicol, iar glumele care au urmat nu l-au ajutat. Cu toate acestea, Palance a continuat să joace peste un deceniu după aceea.

Citește și: Soția lui Bradley Thomas, producătorul filmului „Killers of the Flower Moon”, nominalizat la Oscar, s-a sinucis

Matthew McConaughey, pentru filmul „Dallas Buyers Club” (2014)

Călătoria lui Matthew McConaughey de la un star de comedii romantice la un actor laureat cu premiul Oscar – supranumită „Mcconaissance” – a atins apogeul în 2014, când a obținut trofeul pentru Cel mai bun actor în rol principal. McConaughey a început prin a-i mulțumi lui Dumnezeu, continuând să vorbească despre „eroul” său – o persoană pe care trebuie să o „urmeze”. Se pare că McConaughey vorbea despre el însuși peste zece ani. Nici măcar introducerea expresiei sale semnătură „în regulă, în regulă, în regulă” nu a fost suficientă pentru a lega discursul egocentrist care a lăsat publicul nedumerit, susține The Independent.

Citește și: Andreea Marin, despre momentul în care a fost surprinsă în sala Oscarurilor fără permisiune: „M-au lăsat să plec nevătămată” / Video

Roberto Benigni, pentru filmul „Viața este frumoasă” (1999)

Deși engleza nu este limba maternă a lui Roberto Benigni, nu există nicio explicație pentru unele dintre expresiile pe care le-a folosit în timpul discursului său de acceptare din 1999. După ce l-a învins pe megastarul de la Hollywood Tom Hanks, nominalizat pentru „Saving private Ryan, italianul excentric a ținut un discurs animat, care a inclus afirmația ciudată: „Mi-ar plăcea să fiu Jupiter și să răpesc pe toată lumea și să mă întind pe bolta cerească făcând dragoste cu toată lumea”.

Citește și: Cara Delevingne, plătită ca să poarte bijuteriile Bulgari la Premiile Oscar. Suma fabuloasă primită

Melissa Leo, pentru filmul „The Fighter” (2011)

Melissa Leo a câștigat notorietatea mult visată când a fost desemnată Cea mai bună actriță în rol secundar în 2011, la vârsta de 50 de ani. Și-a început discursul flirtând cu actorul Kirk Douglas, atunci în vârstă de 94 de ani, înainte de a lăsa să-i scape o înjurătură și o mulțumire vertiginoasă către Academie. În plus, Leo a părăsit scena aplecată, folosind bastonul de mers al lui Douglas.

Citește și: Rihanna a purtat un colier pentru burtă, cu diamante, în valoare 1.8 milioane dolari la Oscar After Party

George C Scott, pentru filmul „Patton” (1971)

În 1971, George C Scott a devenit primul actor care a refuzat vreodată un Oscar. Scriind Academiei, Scott a spus că se opune ideii că actorii sunt în competiție între ei, numind întreaga ceremonie o „paradă a cărnii”. Producătorul Frank McCarthy, care a acceptat premiul în absența lui Scott, se pare că a ratat poziția actorului și a ținut un discurs în care a lăudat generozitatea Academiei.

Foto: Capturi YouTube

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton