Nadia Comaneci este o mămică devotată

De Luisa Neag, pe

Mai poate sa faca flic-flac? Are vreo operatie estetica? Cum arata o zi obisnuita din viata ei si ce planuri de viitor are Nadia? Chiar daca n-ai stat cu inima cat un purice la televizor asteptand …
… zecele care a facut-o sa intre in istorie – ca erai prea mica sau nu existai – tot te mandresti cu Nadia. Pentru ca este una dintre persoanele datorita careia stiu americanii de Romania si pentru ca a fost si ramane un model. Acum, este o mamica implicata, care isi petrece timpul intre micutul Dylan de doi ani si jumatate, si proiectele umanitare, sala de gimnastica si revista pe care le detine.

Vorbeste Dylan romaneste?

Eu ii vorbesc foarte mult in romana, iar el intelege absolut tot, reactioneaza la tot ce aude, insa raspunde intr-o combinatie de romana si engleza. Inca nu distinge foarte bine intre cele doua limbi, dar sunt convinsa ca va ajunge sa le vorbeasca pe amandoua la fel de bine.

Cu ce-i place cel mai mult sa se joace?

Dylan are foarte multe jucarii si se joaca cu toate, in functie de dispozitie, ca orice copil. Insa am observat ca face uneori alegeri care pot parea bizare; de pilda, ii place sa se joace cu o cutie mare de carton, care aparent nu are nimic interesant. Il mai atrag, de asemenea, toate jucariile care au un element muzical, e atras de sunete. De altfel, ii place foarte mult chitara.

Are vreo inclinatie catre ceva anume?

Da, e inca mic, dar cu toate astea este foarte puternic. La sala ii place cel mai mult sa sara la trambulina si pot spune ca deja face sarituri duble, care sunt destul de dificile pentru varsta lui. Ii plac, de asemenea, si inelele…

Cine se ocupa de el?

Si eu, si Bart ne ocupam de el, dar avem, bineinteles, si ajutorul unei bone pentru ca Dylan sa nu ramana nicio clipa nesupravegheat.

Care e cea mai recenta ghidusie pe care a facut-o?

Ma amuz cand imi amintesc de ultima conversatie cu el la telefon, in care mi-a zis sa ma duc pe la el in vizita… „Mami comme visit!” Insa ca sa va povestesc o ghidusie… Acum o saptamana a reusit sa bage o felie de toast in DVD.

Cum e sa fii o „icoana” a sportului, in general?

Sunt onorata sa fiu considerata o figura reprezentativa a sportului si sunt, in acelasi timp, constienta ca e o responsabilitate pentru mine, pentru ca am devenit un model pentru multe generatii de tineri. Si m-as bucura ca ei sa-mi urmeze exemplul in ceea ce priveste ambitia si vointa de a duce la bun sfarsit ceea ce isi propun.

Ce personalitati te-au inspirat si ti-au ramas modele?

Inca de mica mi-am gasit un model de urmat in parintii mei. De-a lungul anilor, ei au ramas persoanele care m-au inspirat cel mai mult si care mi-au dat putere. Am intalnit insa si multi alti oameni pe care i-am admirat si ii admir in continuare. De pilda, de cand m-am implicat in activitatea Special Olympics, am cunoscut-o si o apreciez in mod deosebit pe doamna Eunice Kennedy Shriver, cea care a avut initiativa infiintarii acestei fundatii extraordinare, care ajuta persoanele cu dizabilitati intelectuale sa se integreze social, prin intermediul sportului.

Mai poti sa faci flic-flac?

Da, in plasa elastica.
Cat sport mai practica acum, ce parere are despre operatiile estetice sau ce a facut-o sa se implice in actiuni caritabile citeste mai mult in Unica de Ianuarie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!