Mihai Bendeac, despre dependența de somnifere: „Iau de pe la 22-23 de ani”

De Unica.ro, pe

Invitat în podcastul lui Cătălin Măruță (43 de ani), „Acasă la Măruță”, Mihai Bendeac (38 de ani) a vorbit despre dependența lui de somnifere, despre depresie, dar și despre tentativele sale de suicid.

Mihai Bendeac, despre dependența de somnifere: „Iau de pe la 22-23 de ani”

„De cele mai multe ori, primele 2-3 ore din zi sunt complicate pentru că iau somnifere. Dimineața este o perioadă până când creierul reușește să își revină din efectul somniferelor. Înainte era mai ușor, pentru că luam un somnifer înainte să mă culc și dormeam 7-8 ore. Acum mă trezesc după 4 ore și mai iau încă o jumătate de somnifer”, a declarat actorul.

Mihai Bendeac podcast Acasă la MăruțăIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

„Overthinking-ul mă împiedică să dorm. (…) Sunt extrem de multe motive pentru care, la un moment dat, va trebui să îmi fac timp și să merg trei săptămâni, o lună, undeva într-un centru și să mă repun pe picioare. N-am încercat din comoditate, frică”, a mai spus.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Mihai Bendeac, atac de panică în platoul iUmor: „E cel mai rău lucru pe care îl puteți face!”

Legătura dintre prezentatoarea TV Lavinia Petrea și actorul Mihai Bendeac

Cum s-au cunoscut Ana Baniciu și logodnicul ei. Este primul bărbat pe care solista l-a prezentat părinților

„Am început să iau somnifere de pe la 22-23 de ani, diferite chestii, nu-mi aduc aminte ce luam exact”, a mai povestit. Întrebat dacă a avut tentative de suicid, actorul a răspuns: „Două”. „Aceste tentative nu (n.red.: au avut nevoie de intervenția medicilor), dar la medic am ajuns la un moment dat, când am fost cel mai rău. (…) M-a oprit gândul că maică-mea sau taică-miu vor fi nevoiți să se confrunte cu treaba asta”, a mai spus.

„Cumva, fiecare om trebuie să se lupte singur cu depresia lui, să-și caute răspunsul pe diferite căi. În diferite luări de cuvânt, în diferite interviuri ale altora care au trecut prin treaba asta, dar cred că rezolvarea propriei depresii nu stă decât în soarta fiecăruia dintre cei care se lovesc de așa ceva”, mai spunea actorul în decembrie 2020, pentru VIVA!.

„Au fost situații în care am cerut ajutor, situații în care nu s-a putut altfel decât cu o anumită medicație, dar cred că rezolvarea ei cu adevărat sau acceptarea e o experiență personală și fiecare găsește un anumit drum către treaba asta. Din păcate, așa e, nu există rețete”, a mai spus atunci.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!