Kate Middleton a împlinit 41 de ani. Abuzurile care i-au marcat adolescența Prințesei de Wales

De Raluca Vițu, pe

Kate Middleton a împlinit, pe 9 ianuarie 2023, 41 de ani. Soția Prințului William este una dintre cele mai iubite figuri de la casa regală britanică, iar prin activitatea ei nobiliară a reușit să inspire o mulțime de oameni din întreaga lume.

Catherine Elizabeth Middleton, pe numele complet, s-a născut în Berkshire și este cea mai mare dintre cei trei copii ai lui Michael și Carol Middletone.

Soția Prințului William, o victimă a bullying-ului

Kate a studiat la Colegiul Marlborough, apoi a urmat Universitatea St. Andrews, unde l-a întâlnit pe Prințul William. În 2005 a absolvit universitatea, cu un master în Istoria Artei. Kate s-a căsătorit cu Prințul William pe 29 aprilie 2011, iar împreună au trei copii – Prințul George (9 ani), Prințesa Charlotte (6 ani) și Prințul Louis (3 ani).

Kate Middleton a împlinit 41 de ani. Abuzurile care i-au marcat adolescența Prințesei de WalesIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

Unul dintre lucrurile mai puțin cunoscute despre soția Prințului William este că, în copilărie, a fost victima hărțuirii colegelor de școală și a bullying-ului.

Citeşte şi: Prințul William și Kate Middleton, șocați după ce un profesor de la școala unde au studiat copiii lor a fost arestat pentru abuz sexual

Până să ajungă la Colegiul Marlborough, Kate a urmat cursurile școlii de fete din Downe House, din Newbury, unde a fost supusă mai multor agresiuni din partea colegelor, notează presa internațională. Kate Middleton a fost forțată să schimbe unitatea de învățământ pe când avea 13 ani, din cauza colegelor răutăcioase care o hărțuiau constant pentru că “era perfectă”.

Ura să fie acolo (n.r. – în internatul din Downe House). Unele dintre fetele de acolo aveau comportamente oribile. Ea a fost ținta lor pentru că era… perfectă! Era o fată adorabilă, bună, genul care nu își face singură dreptate dacă i se întâmplă ceva” – a povestit o colegă de clasă, citată de getreading.co.uk.

Susan Cameron, directoarea internatului din Downe House, a insistat că nu au existat tentative de bullying la adresa Prințesei. Dar a lăsat să se înțeleagă că hărțuirea între fete “făcea parte din viețile normale ale adolescentelor”, care erau adesea răutăcioase.

Directoarea internatului de fete: „Bullying-ul real nu s-a întâmplat!

Citeşte şi: Trei trucuri de machiaj care o întineresc pe Kate Middleton cu 10 ani

“Dacă ar fi fost agresată, nu cred că ar fi devenit ceea ce este astăzi. Aceasta este părerea mea. Dar, la acel moment, s-ar putea să se fi simțit ca un “pește pe uscat”. Ca și cum locul ei nu ar fi fost acolo.” – a declarat Cameron, pentru Daily Mail.

Nu am cunoștință de cazuri serioase de bullying în internatul acela. Bullying-ul real nu s-a întâmplat. Da, existau tachinări. Totul face pare din procesul normal de creștere, de competitivitatea adolescenților și de stabilirea unor ierarhii.

Fetele sunt mai răutăcioase și uneori pot fi mai dure unele cu altele. Și dacă tu ești genul de fată mai cuminte, foarte simpatică, atunci poți deveni o posibilă țintă.

„Era mai fericită să aibă băieți în preajmă!”

Fetele se simt între ele. Știu care sunt mai slabe, și pe acelea le atacă mai des. Cu siguranță, ea nu a fost fericită acolo. Poate și că a tăcut prea mult, fără să spună nimic.

Kate Middleton a împlinit 41 de ani. Abuzurile care i-au marcat adolescența Prințesei de Wales

Citeşte şi: Cum arată meniul zilnic al ducesei Kate Middleton

Kate a ajuns la Downe House, instituție situată lângă casa familiei Middleton, în septembrie 1995.

Tocmai petrecuse șase ani fericiți la școala mixtă St. Andrew’s din Pangbourne, unde avea un cerc de prieteni stabilit.

Doamna Cameron a spus: „Ar trebui să cred că a fost un pic șocant să vină de la o școală pregătitoare mică, fericită, mixtă în acest mediu doar pentru fete. Poate că ea a preferat acel mediu, pentru că era mai fericită să aibă băieți în preajmă.

Fosta directoare a internatului a mai precizat că nu există nicio unitate de învățământ unde să nu se petreacă agresiuni sau răutăți între elevi.

Citeşte şi: Rețete de vedete. Cum se prepară salata preferată a Prințesei de Wales, Kate Middleton

În primăvara anului 1996, după ce Kate împlinise 14 ani, părinții ei, Michael și Carole, au venit la școală pentru a vorbi cu directoarea Cameron despre viitorul lui Kate.

Îl consultaseră și pe directorul de la școala ei anterioară, St. Andrew’s, care le-au sugerat să o mute în Marlborough, într-o școală mixtă.

Susan Cameron și-a aminti de întâlnirea cu părinții Prințesei de Wales și spune că a fost dezamăgită de decizia de a o retrage de acolo.

„Am fost dezamăgită, dar trebuie să accepți. Părinții lui Kate au decis, în mod clar, că acela era cel mai bun lucru pentru ea.

Citeşte şi: Ce culoare evită Kate Middleton să poarte. „Poate că nu îi place”

Kate s-a mutat în Marlborough în trimestrul următor. Atunci era neobișnuit ca un elev să schimbe școala la jumătatea unui an universitar, deoarece colegiul trebuia să depună eforturi speciale pentru a o adapta rapid.

Kate Middleton a înflorit la noua școală, în ciuda începuturilor dificile.

Una dintre colegele ei de acolo, Jessica Hay, a descris-o pe Kate ca fiind „palidă, tăcută, timidă, puțin agresată”. Tot ea a spus că o auzea adesea plângând seara, până adormea.

Citeşte şi: De ce este Kate Middleton mai populară ca Meghan Markle în SUA

Dar Susan Cameron a continuat să nege că Prințesei i s-ar fi întâmplat ceva rău la Downe House.

„Cred sincer că problema bullying-ului a fost exagerată pentru a se potrivi cu faptul că ea a ales această organizație de caritate. Cu mâna pe inimă, aproape că pot să jur că nu i s-a întâmplat nimic groaznic Downe. Termenul „bullying”, în zilele noastre, poate fi folosit pentru a include o situație în care cineva nu este sau nu se simte acceptat.

Din păcate, este o problemă comună pentru adolescenți și ei trebuie să învețe cum să o rezolve. În mare parte, totul a contribuit la transformarea ei în persoană puternică și bine echilibrată care este acum.”

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!