Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, 19 septembrie. Cum se vor desfășura funeraliile de stat

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 19 septembrie 2022, 12:44

Pregătirile pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, când omenirea își va lua adio de la cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, sunt pe ultima sută de metri.

Pregătirile pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, când omenirea își va lua adio de la cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, sunt pe ultima sută de metri.

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 pe ani, pe 8 septembrie 2022. Suverana a domnit 70 de ani. Cu un an și cinci luni în urmă, și-a pierdut soțul, pe Prințul Philip, care s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani. Elisabeta și Philip au fost căsătoriți timp de 73 de ani.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, 19 septembrie. Cum se vor desfășura funeraliile de statIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 6)
Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, 19 septembrie. Cum se vor desfășura funeraliile de stat
Regina Elisabeta a II-a

Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Înmormântarea Reginei Elisabeta va avea loc pe 19 septembrie 2022, la Castelul Winsdor. Va fi o zi încărcată de emoție, cu o slujbă la Westminster Abbey, o procesiune militară prin Londra, iar apoi o ceremonie finală, în familie, la o capelă din Castelul Windsor.

Citește și Strănepoții Reginei Elisabeta a II-a, Prințul George și Prințesa Charlotte, participă la înmormântarea suveranei

Programul funeraliilor de stat. La ce ora începe ceremonia și cum se va desfășura procesiunea

Luni dimineața, în ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a, la ora 06.30 se va încheia procesiunea de aducere a unui ultim omagiu suveranei din partea publicului.

 • Ora 08:00  – Se deschid ușile la Westminster Abbey;
 • Ora 10:44 – Sicriul părăsește Westminster Hall;
 • Ora 10:52 – Sicriul ajunge la Westminster Abbey;
 • Ora 11:00 – Începe slujba de înmormântare;
 • Ora 11:55 – Se țin două minute de reculegere națională;
 • Ora 12:00 – Slujba de înmormântare ia sfârșit;
 • Ora 12:15 – Cortegiul funerar pleacă spre Wellington Arch;
 • Ora 13:00 – Sicriul se transferă într-un dric la Wellington Arch;
 • Ora 15:06 – Dricul ajunge la Castelul Windsor;
 • Ora 16:00 – Are loc slujba la Capela Sf. George;
 • Ora 19:00 – Regele Charles al III-a va împrăștia pământ peste sicriul mamei sale;
 • Ora 19:30 – Regina este înmormântată în Capela Regelui George al VI-lea alături de soțul ei, Prințul Philip, în cadrul unei slujbe private în familie.

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a, făcut din stejar și plumb

Sicriul Majestății Sale este confecționat din stejar englezesc și dublat cu plumb. Acesta a fost pregătit în urmă cu 30 de ani.

Este făcut din stejar englezesc, care este foarte dificil de găsit şi foarte costisitor, a declarat Andrew Leverton, patronul societății de pompe funebre din Londra care se ocupă de funeralii și care a moștenit sicriele în 1991 când a început să lucreze cu Palatul, notează The Times.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, 19 septembrie. Cum se vor desfășura funeraliile de stat
Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a

Pe toată perioada cât publicul i-a adus un ultim omagiu suveranei, sicriul a fost închis și acoperit cu drapelul și însemnele regale britanice.

Cine participă la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Lista persoanelor care vor participa la funeralii

La înmormântarea reginei sunt așteptați să participe aproximativ 500 de șefi de stat și demnitari străini. Fiecare țară cu care Regatul Unit are relații diplomatice a fost invitată la funeralii, singurele excepții fiind Rusia, Belarus și Myanmar.

Regele Filip al Belgiei și Regina Mathilde, regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos și soția sa, Regina Maxima, împreună cu mama sa, fosta regină olandeză Beatrix, Regele Felipe și Regina Letizia ai Spaniei și  familiile regale din Norvegia, Suedia, Danemarca și Monaco au confirmat că vor fi prezenți la funeraliile Reginei, potrivit digi24.ro.

Majoritatea liderilor au fost rugați să sosească cu zboruri comerciale și li s-a spus că vor fi transportați cu un autobuz la ceremonie. Joe Biden, președintele SUA, și soția sa, Jill Biden, au confirmat că vor veni și ei la înmormântare, dar au dat de înțeles că nu doresc să meargă cu autobuzul la eveniment.

Familia Regală a României va fi prezentă la ceremonie

Familia Regală a României va participa, de asemenea, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi ASR Principele Consort vor lua parte la funeraliile Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a.

 Toate generaţiile din Familiile Regale română şi britanică au fost apropiate, dar pentru generaţia de astăzi, Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale şi profunde surse de inspiraţie – a anunţat, pe Facebook, Familia Regală a României, după moartea suveranei.

Citeşte şi: Cu ce bijuterii va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a. Colecția Majestății Sale conține peste 300 de piese rare

Citeşte şi: Cum arăta Camilla Parker-Bowles în tinerețe. Fotografii de colecție cu Regina consoartă a Regatului Unit

Citeşte şi: Camilla, abătută și îngândurată în aparițiile publice. Ce se petrece cu Regina Consoartă a Regatului Unit

Citeşte şi: Gestul emoționant făcut de Meghan Markle în fața sicriului Reginei Elisabeta a II-a

Prim-ministrul Australiei, Anthony Albanese, premierul neozeelandez Jacinda Ardern, premierul canadian Justin Trudeau, Prim-ministrul din Bangladesh Sheikh Hasina, președintele din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe și președintele Indiei, Droupadi Murmu au acceptat, de asemenea, invitațiile.

Printre alți lideri mondiali care vor fi prezenți se mai numără premierul irlandez Micheal Martin, președintele german Frank-Walter Steinmeier, președintele italian Sergio Mattarella, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele sud-coreean Yoon Suk-Yeol și președintele brazilian Jair Bolsonaro. Mai sunt așteptați împăratul japonez Naruhito, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și președintele francez Emmanuel Macron.

Reguli și măsuri extraordinare de siguranță la înmormântare Reginei Elisabeta a II-a

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, 19 septembrie. Cum se vor desfășura funeraliile de stat
Regele Charles al III-lea, Prințesa Anne, Prințul William și Prințul Harry

Liderilor politici care vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a li s-a interzis să se deplaseze la Londra cu elicoptere. Ei trebuie să ajungă acolo doar cu zboruri comerciale, iar mai apoi, deplasarea va fi organizată cu autocare dintr-un punct din vestul Londrei. Cei care doresc să meargă la Londra cu zboruri private, vor fi nevoiți să se orienteze către alte aeroporturi din zonă, notează libertatea.ro.

Mai multe supermarketuri, lanțuri de fast-food și magazine au anunțat că vor fi închise luni, 19 septembrie, în ziua înmormântării reginei. Printre acestea se numără Tesco, Asda, Iceland, Aldi, Poundland, Primark, Ikea, Harrods, WH Smith și Cineworld și McDonald’s. Starbuks UK și Costa Coffee vor închide doar pentru câteva ore.

De asemenea, unele programări la doctor și dentist pentru luni, au fost anulate.

Regina Elisabeta va fi îngropată lângă prințul Philip

Regina va fi înmormântată alături de iubitul ei soț, prințul Philip, în capela memorială a Regelui George al Vl-lea de la Castelul Windsor. Rămășițele lor vor fi îngropate în mica capelă unde sunt înhumați și părinții Reginei și unde este depusă și cenușa surorii ei Margareta, după moartea acesteia din 2002.

Ducele de Edinburgh – soțul Reginei Elisabeta – a murit în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Sicriul său va fi în cele din urmă transferat lângă cel al reginei, după ce inițial a fost așezat pe o placă de marmură în Bolta Regală, sub Capela Sf. George de la Castelul Windsor.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!