De ce poartă Regele Charles un inel pe degetul mic

De Unica.ro, pe

Regele Charles al III-lea apare întotdeauna în public purtând un inel pe degetul mic. Acest inel nu ține de modă, ci are o semnificație cu totul aparte.

Nu, nu este vorba de verighetă, ci despre un inel mai special. Inelul ce stă pe degetul mic de la mâna stângă a suveranului este un inel de tip sigiliu. Această bijuterie mai poartă denumirea de „inelul gentlemanului”.

Potrivit Bloomberg, membrii clasei de mijloc purtau acest tip de inele pentru a semnala că fac parte dintr-o clasă superioară deoarece nu aveau steme.

De ce poartă Regele Charles un inel pe degetul micIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 5)

Regele a fost fotografiat purtând acest inel de la mijlocul anilor 1970. Chiar și Prințesa Diana avea unul, iar în prezent, regina consoartă Camilla are un astfel de inel. Inelele nu sunt obligatorii pentru membrii Casei Windsor, însă mulți le poartă pentru a-și arăta statutul. De asemenea, așa își arată mândria de a face parte din Familia Regală.

Inelul monarhului britanic este făcut din aur și are o vechime de peste 175 de ani. Bijuteria este moștenire de familie. Aceasta a fost purtată pentru prima dată de către unchiul lui Charles, ducele de Windsor.

Prințul Charles a devenit rege la începutul lunii septembrie, după decesul reginei Elisabeta a II-a. Acesta urmează să fie încoronat anul viitor.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!