Ce s-a întâmplat cu chipul lui Mickey Rourke. Actorul a ajuns de nerecunoscut la 70 de ani

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 02 februarie 2023, 10:55

În anii ’80, la începutul carierei de actor, Mickey Rourke era cunoscut ca unul dintre cei mai frumoși bărbați de la Hollywood, fiind adesea comparat cu Marlon Brando sau James Dean.

Dar lucrurile s-au schimbat radical de-a lungul anilor. La începutul anilor ’90, actorul a decis să facă box profesionist, lăsând pe planul doi lumea filmului. El mai cochetase cu acest sport în copilărie, însă niciodată la un nivel avansat.

Ce s-a întâmplat cu chipul lui Mickey Rourke. Actorul a ajuns de nerecunoscut la 70 de ani

Mickey Rourke, desfigurat din cauza boxului

Rourke a câștigat 27 de meciuri, 12 eliminări consecutive și 3 înfrângeri între 1964 și 1973. Revenirea sa pe ring ca boxer profesionist în anii 1990 s-a dovedit, de asemenea, a fi la fel de reușită. A rămas neînvins în opt lupte și a avut șase victorii, inclusiv patru KO și două remize.

Citeşte întreaga ştire: Michael Douglas, de nerecunoscut pe străzile din Paris. Actorul are 78 de ani

Din păcate, cariera sa de box a venit și cu o serie de leziuni faciale grave. Rourke a avut de două ori nasul rupt și a suferit răni la degete, coaste, limbă, pomeți și s-a confruntat chiar și cu o pierdere a memoriei pe termen scurt.

Rourke a fost supus mai multor operații de reconstituire a feței, în urmă rănilor survenite pe ringul de box. Însă multe dintre intervenții nu s-au dovedit a fi satisfăcătoare pentru actor. Așa că au urmat și alte operații.

„Am nimerit la doctorul nepotrivit…”

Treptat, trăsăsturile feței lui Mickey Rourke s-au schimbat complet, el devenind aproape de nerecunoscut.

“Am avut nasul rupt de două ori și pometele zdrobit. Am făcut cinci operații la nas și una la pomete. Am nimerit la doctorul nepotrivit pentru a-mi repara fața stricată din cauza boxului” – dezvăluia actorul, pentru Daily Mail, în 2009.

Citeşte şi: Raquel Welch, de nerecunoscut la 82 de ani. Cum arată astăzi sex-simbolul anilor ’70

Medicul estetician Hala Elgmati a vorbit, pentru The Mirror, despre posibilele cauze ale înfățișării ciudate a lui Rourke.

„Privind înapoi, când era un tânăr de 19 ani, Mickey era atât de frumos. Dar intervențiile pe care le-a făcut i-au afectat serios proporțiile feței, până la punctul în care înfățișarea sa este acum destul de șocantă, exagerată pentru ochiul uman”.

Citeşte şi: Romina Power, de nerecunoscut la 71 de ani. Dureroasa poveste de viață a celebrei cântărețe

„Există o mulțime de studii științifice despre cum se cuantifică „frumusețea” și „atractivitatea” și totul se rezumă la anumite proporții ale feței. În cazul lui Mickey, proporțiile au fost desincronizate din cauza operațiilor. De aceea unii oameni îl percep ca având înfățișare „nenaturală”.” – a mai explicat Elgmati.

Actorul a apelat la injectările cu botox, lucru care nu s-a dovedit a fi benefic pentru chipul său, înrăutățind situația.

„Este atât de ușor să exagerezi cu Botox-ul. Nu există niciun fel de riduri pe fruntea lui Mickey, ceea ce nu este chiar normal pentru un bărbat de vârsta lui. Este bine să lași câteva riduri subtile pe față, să nu renunți la cele de expresie, pentru o înfățișare naturală.” – a mai spus medicul, ținând să sublinieze că Rourke a exagerat și cu Botox-ul, nu doar cu operațiile.

Ce s-a întâmplat cu chipul lui Mickey Rourke. Actorul a ajuns de nerecunoscut la 70 de ani

Cariera actoricească a lui Mickey la Hollywood a atins apogeul în 1986, când a câștigat rolul principal masculin în drama erotică 9 1/2 Weeks alături de Kim Basinger.

Dar rolurile principale apăreau și dispăreau în timp ce ieșea din cinematografie pentru a boxa, iar apoi revenea pe platourile de filmare. Până când a avut o a doua șansă la succes cu interpretarea personajului Marv, din filmul Sin City, în 2005. Ulterior, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor pentru rolul din The Wrestler.

În 2010 a apărut în producția regizată de Sylvester Stallone, The Expendables, împreună cu Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Bruce Willis și Arnold Schwarzenegger.

Foto – Profimedia / Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter