Romina Power, de nerecunoscut la 71 de ani. Dureroasa poveste de viață a celebrei cântărețe

De Raluca Vițu, pe

Al Bano (79 de ani) și Romina Power (71 de ani) au format unul dintre cele mai de succes și îndrăgite cupluri în anii ’70 – ’80. Ei sunt un simbol ai muzicii italienești și au cunoscut succesul la nivel internațional prin piesele lor memorabile.

Romina Power este și actriță, și cântăreață, și are o poveste de viață impresionantă. Romina s-a născut în Los Angeles, într-o familie înstărită. Părinții ei, actorul Tyrone Power și actrița de origine mexicano-olandeză Linda Christian, i-au pus numele Romina după numele orașului unde s-au cunoscut – Roma.

A iubit de mică muzica și filmul

Pe când avea cinci ani, în 1956, părinții Rominei au divorțat. Astfel, ea și sora ei mai mică, Taryn, au locuit cu mama lor în diferite locuri, în Mexic și Italia. Tânăra Romina a urmat o facultate în Anglia. Datorită educației excelente primite în copilărie, astăzi este poliglotă, vorbind cinci limbi: engleză, italiană, spaniolă, franceză și olandeză.

Romina Power, de nerecunoscut la 71 de ani. Dureroasa poveste de viață a celebrei cântărețeIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 6)

Vezi cum arată astăzi Romina Power, la 71 de ani, în galeria foto de mai sus

În copilărie, Romina Power iubea musicalurile americane ale anilor ‘50, dar și trupele mexicane de mariachi și muzica italiană de mai târziu, din 1960. În adolescență, a descoperit muzica legendară ale celor de la The Beatles și a lui Bob Dylan, lucru care a inspirat-o să înceapă să compună singură muzică.

Citeşte şi: Al Bano a spus ce s-a întâmplat în noaptea în care fiica lui a dispărut: „Acesta e dramaticul adevăr!”

L-a cunoscut pe Al Bano când avea 16 ani

Romina a primit o chitară de ziua ei și a învățat singură acordurile, dând astfel naștere primelor ei cântece. Ea a început să joace și în filme italiene, așa cum făceau părinții ei. A debutat în actorie la vârsta de 14 ani în producția „Menage all’italiana”. În primăvara lui 1967, la vârsta de 16 ani, a ajuns pe platoul „Nel Sole”, experiență care avea să-i schimbe complet viața.

Pe platoul de filmare ale acelei pelicule, Romina l-a cunoscut pe Albano Carrisi, care ulterior a luat numele de scenă Al Bano și avea să-i devină soț. Al Bano era opusul ei. Nu numai că era cu opt ani mai mare (el avea 24 de ani), dar era fiul unor fermieri săraci. În afară de asta, era un bărbat frumos, charismatic, de constituție atletică, cânta la chitară și cu vocea. Între ei a fost atracție instantă. Romina Power l-a captivat cu inocența și cu romantismul ei. Al Bano, îndrăgostit, a compus melodia „Aqua di mare”  pe care i-a dedicat-o.

Familia Rominei s-a opus relației cu Al Bano

Cu toate acestea, familia fetei nu a fost încântată de relația lor. Se pare că ei visau ca ea să-și ia un soț din înalta societate, nu unul care făcea parte din cea mai săracă parte a Italiei.

Citeşte şi: Cum i-a salvat Al Bano viața lui Toto Cutugno: Fără el aș fi fost terminat!

Chiar și așa, îndrăgostiții nu s-au lăsat influențați de părinții ei și s-au căsătorit pe 26 iulie 1970.

Romina, atunci, în vârstă de 19 ani, era deja însărcinată în cinci luni, ceea ce a contribuit, cu siguranță, la luarea deciziei de a se căsători. Așa se face că pe 29 noiembrie 1970 a venit pe lume primul copil al celebrului cuplu, o fată, Ylenia Carrisi. După ea, s-au născut un alt fiu, Yari, și două fiice mai mici, Cristel și Romina Jr.

Al Bano și Romina, un duo muzical fenomen

Când copiii au crescut puțin, Romina Power s-a întors la marea ei pasiune – muzica. În 1975, a lansat primul ei album în duet cu Al Bano. Ei au participat la Eurovision de două ori, de fiecare dată ocupând locul al șaptelea în clasamentul final – în 1976 și 1985.

Al Bano și Romina au dat lovitura în cariera lor cu piesa „Felicita”, pe care au lansat-o în 1982. Doi ani mai târziu, au lansat un alt hit – „Ci sara”. În 1986, au semnat un contract cu casa de discuri WEA, în baza căruia au lansat un album intitulat „Semper Sempre”. Un an mai târziu, a fost lansat următorul lor album – „Liberta”. Piesa de titlu a ajuns atunci în fruntea topurilor muzicale.

Romina Power era iubită de italieni, iar în anii 80 duetul ei cu soțul ei era cel mai popular duo muzical din Italia și unul dintre cele mai de succes din lume. Albumele lor se vindeau în numere record, iar cuplul păreau făcuți unul pentru celălalt, debordând de fericire. Până când…

1993, anul care le-a schimbat viețile celor doi

În 1993, prima lor fiică, Ylenia, atunci în vârstă de 24 de ani, a dispărut. A plecat singură în Statele Unite. Ea le-a spus părinților ei că va scrie o carte despre comunitatea fără adăpost din New Orleans. Nu s-a mai auzit de ea de atunci și nu se știe dacă este în viață sau… s-a sinucis? Pentru că s-a luat în considerare și o astfel de ipoteză . Această tragedie și-a pus amprenata ireversibil pe viața Rominei Power.

Drama l-a afectat enorm și pe Al Bano. Anii petrecuți cu soția sa până când fiica lor a dispărut și timpul care a urmat au fost rezumați de Al Bano într-o scrisoare deschisă publicată, în 1999, în revista italiană „Oggi”.

Citeşte și: Nu ţi-ai fi închipuit niciodată cum îşi vorbeau Romina Power şi Al Bano!

El a explicat că imediat după dispariția fiicei sale, a simțit că familia lor se destramă, iar femeia care i-a fost soție timp de mai bine de 25 de ani s-a schimbat dramatic. Romina Power, pe care o iubea de atâția ani, pur și simplu înceta să mai existe.

„26 de ani de paradis și cinci ani de iad. Imediat după dispariția Yleniei, am simțit că familia noastră s-a încheiat, iar minunata femeie cu care am petrecut 26 de ani a devenit o altă persoană peste noapte ”, a scris el, potrivit presei internaționale.

Inevitabila despărțire

Romina Power și Al Bano încearcă de mulți ani să facă față dispariției fiicei lor. După ceva timp, Al Bano a acceptat că fiica lor nu mia era în viața lor. El a spus că Ylenia era dependentă de droguri, iar acest detaliu ar fi putut duce la moartea ei.

Pe de cealaltă parte, Romina încă mai crede că fiica ei este în viață și că se va întoarce acasă într-o zi. Aceste două atitudini diferite au dus la destrămarea celebrului cuplu italian. Al Bano și Romina au decis, în cele din urmă, să se despartă. În viața personală, dar și pe scenă. Inițial, amândoi au încercat să salveze familia, consultându-l chiar și pe Ioan Paul al II-lea. Al Bano este un om foarte religios. Până la urmă, însă, au renunțat – divorțul cuplului a avut loc în 1999.

„La patru ani de la această nenorocire, am plecat de la Romina. Mi-am dorit asta. Nu  mai aveam nicio treabă unul cu celălalt. Tot ce am făceam nu era bine. (…) Devenise imposibil să stăm sub un singur acoperiș. Mai ales că pentru că mulți ani am trăit în armonie ” – a mărturisit Al Bano, în revista italiană „Oggi”.

Dar viața merge înainte…

Ani la rând după divorț, cei doi au trăit și au lucrat pe cont propriu. În 2001, Al Bano și-a refăcut viața amoroasă când a cunoscut-o pe Loredana Lecciso, cu care are doi copii. De asemenea el și-a continuat și cariera muzicală, lansând mai multe albume.

Romina Power s-a ocupat de cariera de actriță, pe care a neglijat-o anii în care a cântat în duet cu soțul ei. A revenit la film, iar în 2001 a debutat ca actriță de teatru. În 2005, a regizat un film bazat pe propriul roman, Upaya. A publicat mai multe cărți. Cel din 2000, intitulat „Ho Sognato Don Chisciotte”, i-a fost dedicat fiicei dispărute.

Citeşte şi: Ce s-a întâmplat cu fiica lui Albano şi a Rominei Power, dispărută în urmă cu 24 de ani

Totodată, Romina Power a avut succes și ca vedetă de televiziune. Între 1999 și 2000, a găzduit popularul spectacol „Per Tutta La Vita”. A fost și jurat la una dintre edițiile italiene ale „Dancing with the Stars”. În plus, a început să picteze, iar în 2006-2007 a avut mai multe expoziții, în principal la Milano. Dar niciuna dintre aceste activități nu o mulțumeau pe deplin.

Romina s-a mutat în SUA, lăsând Italia în spate pentru totdeauna

Mânată de dorul fiicei sale dispărute, ea s-a mutat în Statele Unite. În primăvara lui 2007, a cumpărat o casă în Sedona, Arizona, decizând să părăsească Italia pentru totdeauna.

Ea și-a dezvăluit planurile într-un interviu publicat în revista italiană „Diva e donna”. Romina a  afirmat că a fost percepută de publicul italian doar ca interpretă cântecelor pentru copii (de pe albumul ei „Felicità i Al Bano” din 1982), așa că i-a fost greu să-și găsească locul în Italia ca o persoană serioasă, ca pictoriță și scriitoare. În plus, se saturase de atenția intruzivă a presei italiene, care publica în mod constant articole speculând despre viața ei privată și despre dispariția fiicei sale .

Însă călătoria în SUA s-a dovedit a fi dureroasă pentru Romina Power. În Italia și Europa a fost o mare vedetă, iar în Statele Unite ale Americii natale era „doar” fiica celebrilor ei părinți de la Hollywood și o cântăreață anonimă de peste ocean, deși odinioară presa americană o numea „Cher europeană”.

Citeşte şi: Al Bano divorțează și se retrage din muzică. Care este motivul deciziei radicale

La scurt timp după ce s-a mutat în 2008, mama Rominei, Linda Christian, a fost diagnosticată cu cancer intestinal. Așa că cartista a locuit în casa mamei ei din Palm Springs, unde a avut grijă de ea timp de trei ani până la moartea femeii, pe 22 iulie 2011.

La acea vreme, Romina Power practic a dispărut din viața publică. După moartea mamei, în toamna anului 2012, a lansat albumul „Da lontano”, care conținea cântecele scrise în 1999. Își mai dorea întoarcă în Italia? Într-un interviu acordat televiziunii italiene în 2009, ea a declarat că a luat în considerare această posibilitate. Dar nu s-a hotărât să o facă nici după ce… s-a întors în țară pentru a cânta din nou cu Al Bano.

O altă lovitură a fost în 2020, când a murit sora ei Talyn.

Revenirea Rominei pe scenă împreună cu Al Bano

Au urmat două concerte jubiliare au avut loc în octombrie 2013 la Moscova, pentru a sărbători împlinirea a 70 de ani a lui Al Bano. Iar biletele pentru ele s-au vândut instantaneu.

Din acest motiv, prestația unică s-a transformat în cele din urmă într-o revenire permanentă pentru duo. Un an mai târziu, în 2015, s-au întâlnit din nou pentru o reprezentație invitată la festivalul de la San Remo. În 2018, au fost vedetele „TVP de Revelion” din Zakopane.

După ce s-au întors să cânte împreună, fanii și tabloidele au început imediat să speculeze despre reunirea lor și în viața lor privată. Speranțele le-au fost ridicate de faptul că Al Bano nu era căsătorit cu Loredana Lecisso.

Al Bano și Romina Power susțin până în prezent concerte împreună, iar biletele pentru spectacolele lor se vând ca pâinea caldă.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!