Ce avere a lăsat în urma lui Prințul Philip al Marii Britanii

De Adelina Duinea, pe

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a (94 de ani), s-a stins din viață pe 9 aprilie 2021, la vârstă de 99 de ani. Ducele de Edinburgh a lăsat în urma lui o avere acumulată de-a lungul a peste 70 de ani. În toată această perioadă, Philip a fost considerat un modernizator al monarhiei britanice, relatează Digi 24.

Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv prinț consort din istoria Angliei, a strâns o avere considerabilă de-a lungul deceniilor în care a slujit coroana britanică, informează ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres.

Ce avere a lăsat în urma lui Prințul Philip al Marii Britanii

Prințul Philip a lăsat moștenitorilor săi un patrimoniu personal estimat la aproape 25 de milioane de euro, potrivit Celebrity Net Worth. Alte surse o estimează, însă, la 12 milioane de euro.

O parte din această avere provine din alocația anuală din partea parlamentului, de peste 400.000 de euro, pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Alocația a fost plătită din banii contribuabililor, iar Prințul Philip a primit-o până când a renunțat la funcțiile sale. Ducele s-a retras din activitate în 2017, la vârsta de 96 de ani.

Regina, care are o avere estimată la 500 de milioane de euro, a împărțit cu soțul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster. Scopul principal al Ducatului este de a asigura un venit pentru Ducele de Lancaster, titlu atribuit monarhului încă din 1399.

Se estimează că valoarea Ducatului de Lancaster este în jur de 600 de milioane de euro, iar regina primește un venit anual de aproximativ 24 de milioane de euro. La aceste venituri anuale se adaugă numeroase proprietăți imobiliare administrate de Crown Estate, precum și colecții de artă administrate de Royal Collection Trust.

În total, averea familiei regale britanice este evaluată la aproape 1 miliard de euro. În luna iunie a anului acesta, Philip ar fi împlinit 100 de ani. Înmormântarea Ducelui de Edinburgh va avea loc pe 17 aprilie 2021.

Citește și:

Zara Tindall, nepoata Reginei Elisabeta a II-a, a născut pe podeaua din baie

De ce nu are fiul lui Meghan Markle titlu regal. Culoarea pielii lui NU a contat pentru familia regală

Primele imagini cu chipul fiului Prințesei Eugenie! Ce nume au ales pentru micuț

Cum a început povestea de dragoste dintre Philip și Elisabeta

Prințul Philip și Regina Elisabeta sunt veri de gradul al treilea și s-au cunoscut în 1934, la nunta verișoarei lui Philip, Prințesa Marina, cu unchiul Elisabetei, Prințul George. Regina avea atunci 8 ani, iar Philip 13. După ce și-a terminat studiile, Philip a intrat în armată, devenind ofițer naval.

Între anii 1939 și 1943, Philip a format un cuplu cu o tânără numită Osla Benning. Relația a luat sfârșit după ce, în timpul sărbătorilor de Crăciun din 1943, Philip și vărul lui, David Milford Haven, au vizitat Castelul Windsor.

Tot în acel weekend, Philip a petrecut și a dansat cu Prințesa Elisabeta, atunci în vârstă de 17. Și-au scris regulat timp de mai mulți ani până când Regina a împlinit 21 de ani și Philip a anunțat logodna lor.

Elisabeta și Philip s-au căsătorit când Ducele avea 26 de ani și viitoarea suverană 21, iar împreună, cuplu are patru copii: Prințul Charles (72 de ani), Prințesa Anne (70 de ani), Prințul Andrew (61 de ani) și Prințul Edward (57 de ani).

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!