De ce nu are fiul lui Meghan Markle titlu regal. Culoarea pielii lui NU a contat pentru familia regală

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 09 martie 2021, 16:15

Într-un interviu oferit lui Oprah Winfrey (67 de ani), Meghan Markle (39 de ani) și Prințul Harry (37 de ani) au vorbit despre tot ceea ce i-a determinat să se separe de familia regală a Marii Britanii. Printre altele, cuplul a vorbit despre fiul lor Archie și despre faptul că acesta nu a primit un titlu regal.

Meghan și Harry au devenit părinți în luna mai a anului 2019. Meghan este în prezent însărcinată cu cel de-al doilea copil al cuplului. În timpul interviului, perechea a dezvăluit sexul bebelușului.

Potrivit fostei actrițe, culoarea pielii lui Archie ar fi fost unul dintre motivele din cauza căruia micuțul nu a primit un titlu regal. „În lunile acelea de sarcină, cam în perioada asta acum doi ani, exista o conversație de genul: «El nu va avea securitate, nu va primi un titlu regal».

De ce nu are fiul lui Meghan Markle titlu regal. Culoarea pielii lui NU a contat pentru familia regală

De ce nu are fiul lui Meghan Markle titlu regal? 

Plus îngrijorări și conversații referitoare la cât de închisă va fi culoarea pielii lui la naștere”, a spus Meghan. Harry ar fi avut „câteva conversații” cu membrii familiei sale despre, în cuvintele lui Oprah, „cât de închis la culoare” ar putea fi Archie la naștere.

„În mod potențial, și ce ar însemna asta și cum ar arăta”, a mai spus Meghan, fără a dezvălui identitatea respectivelor persoane. „Cred că le-ar face rău”, a specificat. „Erau preocupați că pielea lui va fi închisă la culoare și că asta ar fi o problemă? Asta spui?”, a întrebat Oprah.

„Nu am putut să aflu de ce, dar, dacă asta presupui, pare o presupunere destul de sigură, ceea ce a fost greu de înțeles, corect?”, a răspuns Meghan. Totodată, fosta actriță a precizat că ea și Harry nu au avut niciun cuvânt de spus în privința titlului primit de Archie. „Nu este o decizie pe care am fi putut-o lua noi”, a mai spus.

Culoarea pielii lui NU a contat pentru familia regală

Cu toate acestea, adevărul este altul. Încă din 1917, potrivit legii stabilite de Regele George al V-lea (n. 1865 – d. 1936), doar fiul cel mare al Prințului William (38 de ani) și al lui Kate Middleton (38 de ani), Prințul George (6 ani), ar fi trebuit să primească titlul de prinț.

Ulterior, înainte ca Prințul George să se nască, Regina Elisabeta a II-a (94 de ani) a emis o scrisoare de brevet pentru a se asigura că și frații lui, Charlotte (4 ani) și Louis (2 ani), vor avea același titlu, în calitate de copii ai viitorului monarh, Prințul William fiind al doilea în linia succesiunii la tron după tatăl lui, Prințul Charles (72 de ani), fiul cel mare al Reginei.

Potrivit legii impuse de Regele George al V-lea, Archie ar putea să dobândească titlul de prinț sau de Alteță regală doar după ce bunicul lui, Prințul Charles, va deveni rege. Mulți s-au întrebat, însă, de ce fiicele Prințului Andrew (61 de ani), Beatrice (32 de ani) și Eugenie (30 de ani), au primit titlul de prințese, deși nu fac parte din linia directă de succesiune la tron.

Experții susțin că ele ar fi primit titluri regale pentru că tatăl lor este fiul actualului monarh, Regina Elisabeta a II-a. „Deși văd clar cum funcționează aceste titluri, cu bune și rele, și din experiența mea cu durerea, nu mi-aș dori același lucru pentru fiul meu, dar era dreptul lui la naștere, un drept pe care să-l accepte sau nu când va crește”, a mai spus Meghan pentru Oprah.

Meghan Markle: „Nu e dreptul lor să-i ia acel titlu”

În timpul sarcinii, Meghan și Harry au fost informați că fiul lor nu avea să primească securitate fără titlu regal. „OK, păi, el trebuie să fie protejat, deci nu zicem: «Nu-l face prinț sau prințesă», indiferent că e fată sau băiat.

Dar dacă spui că titlul îi va afecta siguranța, nu am fost noi cei care au creat această mașină monstruoasă în termeni de clickbait și tabloide britanice [care pun siguranța familiei lor în pericol]. Voi ați permis ca asta să se întâmple, deci fiul nostru trebuie să fie protejat”, a mai spus Meghan.

Meghan a notat de asemenea că o convenție urma să fie schimbată în mod special „pentru Archie” în așa fel încât el să nu primească un titlu regal. „Nu e dreptul lor să-i ia acel titlu, corect?”, a mai spus.

Ulterior, Oprah a confirmat că nici Regina, nici Prințul Philip nu au fost cei care au comentat asupra culorii pielii lui Archie. „Nu mi-a zis [Harry] cu cine a avut acele conversații”, a declarat jurnalista pentru CBS. Cu toate acestea, Harry a precizat că nu era vorba despre bunicii lui.

Foto: Profimediaimages.ro

Citește și:

Meghan Markle a vorbit despre prima ei întâlnire cu Regina Elisabeta a II-a

Prințul Harry și Meghan Markle, dezvăluiri șocante despre viața alături de familia regală britanică: „Pur și simplu nu mai voiam să fiu în viață”

Kate Middleton a făcut-o pe Meghan Markle să plângă înaintea nunții cu Prințul Harry

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!