Adriano Celentano, sex-simbolul italian al anilor ’80. Cum i-a distrus căsnicia actriței Ornella Muti, dar nu și-a părăsit niciodată soția

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 22 februarie 2023, 15:11

La începutul acestui an, pe 6 ianuarie 2023, Adriano Celentano a împlinit onorabila vârstă de 85 de ani. Celebrul cântăreț, actor și regizor a fost un sex-simbol italian al anilor ’80 și a frânt multe inimi în tinerețe.

Astăzi vorbim despre pasionala lui aventură cu Ornella Muti, o actriță italiană care a făcut furori în lumea mondenă acum patru decenii. Ea a ținut multă vreme primele pagini ale tabloidelor prin prisma poveștii de dragoste interzisă pe care a avut-o cu celebrul Celentano.

Adriano Celentano a început să lucreze la vârsta de 12 ani

Adriano Celentano s-a născut și a crescut în Milano, pe strada Via Gluck, căreia i-a dedicat ulterior o melodie. Familia Celentano era numeroasă – actorul era al cincilea și cel mai mic dintre copii. Iar la momentul nașterii, mama lui, Giuditti, avea deja 44 de ani. Ea a lucra într-o croitorie și situația materială a familiei era una precară. Așadar, la vârsta de 12 ani, Adriano a decis să părăsească școala și să meargă să lucreze ca asistent într-un atelier de ceasuri. Din păcate, nu se știu multe lucruri despre tatăl său.

În ciuda greutăților și a sărăciei, Adriano era un băiat mereu vesel, căruia îi plăcea să-i facă pe ceilalți să râdă. Și avea un simț artistic bine dezvoltat. Din acest motiv, mama sa îi atrăgea mereu atenția că este preocupat de “lucruri neserioase”.

În tinerețe, Celentano obișnuia să-l parodieze pe celebrul comedian american Jerry Lewis. O făcea atât de bine, încât, într-o zi, sora lui a trimis o poză cu el imitându-l pe comedian la un concurs de fotografie. Și a câștigat competiția, primind un premiu în bani în valoare de 100 de mii de lire.

Rock’n’Roll-ul l-a inspirat să se apuce de muzică

În tot acest timp, tânărul Celentano devenea din ce în ce mai interesat de muzică, în special de Rock’n’Roll. Iar când a auzit în filmul “School Jungle” celebra piesă a lui Bill Haley, „Rock around the clock”, s-a îndrăgostit iremediabil de acest gen muzical.

Citeşte şi: Brigitte Bardot a avut peste 100 de relații, cu bărbați și femei. Viața amoroasă tumultoasă a actriței

Adriano Celentano și-a făcut o trupă de băieți, Rock Boys, din care făcea parte Luigi Tenco, Enzo Giannacci și Giorgio Gaber. Trupa a ajuns rapid pe culmile succesului. În 1957, a fost premiată la primul festival de Rock’n’Roll înființat la acea vreme. Acela a fost primul mare eveniment important de la începutul carierei băieților.

Adriano Celentano, un sex-simbol al anilor '80. Cum i-a distrus căsnicia actriței Ornella Muti, dar nu și-a părăsit niciodată soția

Un an mai târziu, Celentano a câștigat festivalul de muzică ușoară de la Ancona, interpretând piesa „Il tuo bacio è come un rock”. Mai târziu, casa de producție Jolly a semnat un contract cu el și așa a fost lansat primul lui album de studio.

Artistul și-a deschis apoi propria casă de producție, Clan Celentano, unde a scos discuri cu hituri pe bandă rulantă. A urmat debutul în lumea filmului, în pelicula “Sweet life”, unde a interpretat rolul unui cântăreț. Ulterior, au urmat alte roluri în „Super rapina a Milano”, “Serafino” „Bluff”, „Bianco, rosso e…” cu Sophia Loren, „Îmblânzirea scorpiei” și „Innamorato pazzo” cu Ornella Muti.

Adriano Celentano și-a întâlnit soția pe platourile de filmare

Adriano Celentano a întâlnit-o pe Claudia Mori pe când ea avea 19 ani, în timpul unor filmări. La început, ea nu l-a plăcut și își dorea la să devină soția unui fotbalist celebru. Dar soarta ei a fost alta. Treptat, Celentano a reușit să o cucerească, iar în 1964 cei doi s-au căsătorit.

Adriano Celentano, un sex-simbol al anilor '80. Cum i-a distrus căsnicia actriței Ornella Muti, dar nu și-a părăsit niciodată soția
Adriano Celentano și Sophia Loren (1982)

Celentano și Claudia au trei copii – Rosita, Rosalinda și Giacomo. De-a lungul timpului, Claudia i-a fost lui Celentano mai mult decât soție și mamă a copiilor, dar și PR, ocupându-se de promovarea imaginii artistului.

Adriano Celentano, un sex-simbol al anilor '80. Cum i-a distrus căsnicia actriței Ornella Muti, dar nu și-a părăsit niciodată soția
Claudia Mori, soția lui Celentano

Citeşte şi: Sfâșietoarea poveste de dragoste a actorilor Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. „Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!”

Adriano Celentano și Ornella Muti, o poveste de dragoste ca în filme

Deși Celentano și-a iubit enorm soția și niciodată nu s-a pus problema unui divorț, a existat un moment de cotitură în căsnicia lor. În timpul filmărilor pentru “Îmblânzirea scorpiei”, pasiunea comună pentru cinematogragie a lui Adriano Celentano și a actriței Ornella Muti s-a transformat, brusc, într-o poveste pasională de dragoste. Cu toate că ei nu au vorbit la momentul respectiv despre idila lor, toată lumea știa că între ei este mult mai mult decât o relație profesională.

Adriano Celentano, un sex-simbol al anilor '80. Cum i-a distrus căsnicia actriței Ornella Muti, dar nu și-a părăsit niciodată soția
Ornelia Muti (1974)

Scandalul a căpătat proporții când soția lui Celentano a plecat de acasă cu copiii, iar Ornella a divorțat, pe neașteptate, de soțul ei Allesio Orano, chiar după filmarea peliculei.

Aparent, Ornella aștepta același gest din partea artistului – divorțul de Claudia. Dar pentru Adriano, Ornella era doar o aventură și nu o putea vedea ca pe o viitoare soție.

În cele din urmă, cântărețul s-a împăcat cu femeia pe care o iubea cel mai tare, spunând că infidelitatea lui cu Ornella a fost “accidentală” și nu ar fi putut duce la un divorț.

Citeşte şi: Copilăria de coșmar a actriței Elizabeth Taylor. Mama ei exigentă o forța să plângă la comandă

Abia după câțiva ani, artistul a recunoscut că a avut o aventură cu Muti. El a spus că au devenit dependenți unul de celălalt pentru că jucau în aceleași filme și așa au ajuns să fie iubiți. Pe de cealaltă parte, Ornella s-a simțit jignită de artist, deoarece ei și-au promis să nu vorbească niciodată în public despre idila lor.

“Între noi a fost totul, dar acum nu mai comunicăm. Pentru actori este mai bine așa – să fie dragoste doar pe durata filmului. La filmări, toată lumea devine o mare familie. Apoi, familia se destramă” – spunea Ornella, acum câțiva ani.

Citeşte şi: Bruce Lee ar fi împlinit 82 de ani. Cum arată în prezent soția și fiica actorului

Artistul a rămas, în cele din urmă, bărbatul unei singure femei

După depărirea de Celentano, Ornella s-a măritat din nou. Și a devenit mama a trei copii. Dar nu a mai vorbit niciodată cu artistul.

Celentano și Claudia au sărbătorit nunta de aur în 2014. Artistul a continuat să mai scrie piese, dar nu mai apare foarte des în public. El preferă să petreacă mai mult timp cu familia. În plus, și-a redescoperit pasiunea pentru ceasuri. Celentano are în proprietate câteva ateliere de reparații, în Italia. Uneori, chiar el lucrează în ele și repară ceasuri pentru cei care au nevoie.

Foto – Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton