Actorul Lucian Pînzaru a încetat din viață la 53 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 16 februarie 2021, 18:06

Lucian Pînzaru, unul dintre actorii emblematici ai Teatrului Dramatic ″Fani Tardini” din Galaţi a încetat din din viaţă, la vârsta de 53 de ani.

Artistul a decedat în urma unei boli necruţătoare.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului va fi depus în foaierul Teatrului Dramatic, marţi, după ora 20,00. Trupul actorului va fi incinerat joi, la Bucureşti, iar cenuşa sa, la dorinţa actorului, va fi împrăştiată pe Dunăre, la Galaţi.

Citeşte şi: Actrița Valeria Gagealov a murit la vârsta de 90 de ani

„Teatrul din Galaţi este azi în doliu! Avem cu toţii un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne strangulează şi ne amestecă gândurile, stările, sentimentele. Suntem, împreună, strâns legaţi de o mare şi copleşitoare tristeţe! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăţia lui interioară, el, Lucian, ne părăseşte acum, lăsându-ne cu sufletele şchioape! Ne gândim că Lucian a trăit aşa cum a vrut – şi a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul şi pe oamenii din el, să respecte şi să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca şi talentul timp de peste 25 de ani. Teatrul din Galaţi a fost onorat că Lucian a ales să împartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici! A fost un artist-reper, un devotat al teatrului făcut atent, precis şi fără jumătăţi de măsură. Rămas bun, Lucian Pînzaru!”, se arată într-un comunicat transmis de Teatrul Dramatic ″Fani Tardini″, potrivit știrileprotv.ro.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

Lucian Pînzaru s-a născut pe 19 ianuarie 1968 la Dorohoi, judeţul Botoşani. În anul 1994, Actorul a absolvit Facultatea de Teatru a Universităţii Naţionale de Arte ″George Enescu″ din Iaşi. Lucian Pînzaru a debutat ca actor pe scena Teatrului Dramatic din Galaţi pe 28 ianuarie 1995 în rolul Artur din spectacolul Tango de Slawomir Mrozek, regia Attila Vizauer.

Foto – Captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro